Hookit: Hailie Deegan a világ legértékesebb női sportolója

Hookit: Hailie Deegan a világ legértékesebb női sportolója
credit:NASCARA sportgazdasággal foglalkozó Blackbook Motorsports idén is közzétette a világ szponzorációs szempontból legértékesebb női atlétáinak sorrendjét.

A listát a vezető, mesterséges intelligencián alapuló adatelemző Hookit segítségével állították össze, kifejezetten a közösségi médiában való megjelenést figyelembe véve.

Az eredmények értelmében a bolygó támogatói tekintetében legdrágább sportolónője nem más, mint a NASCAR Camping World Trucks Seriesben újonc szezonját teljesítő Hailie Deegan.

A social felületeken összesen 4.2 millió követővel rendelkező, mindössze 19 éves versenyző értékét 1.5 millió dollárra teszi az AI. Másodikként a teniszsztár Naomi Osakát rangsorolták, akinek tábora jócskán tízmillió felett van, a szponzorációt nézve viszont „csak” 1.3 millióra becsülik.

Harmadikként a labdarúgó Alisha Lehmann áll a listán 1.1 millió dollárral, míg negyedikként Serena Williamst (1 millió $), ötödikként pedig a kosaras Te’a Coopert (930.000 $) jegyzik.

Kifejezetten a motorsportra kihelyezve Deegan mögött Laia Sanz végzett 620.000 dollárral. A spanyolt Leah Pruett követi 290.000 $-ral, míg Sophia Floersch 200.000, Ana Carrasco pedig 150.000 dollárt „ér”.

A Blackbook indoklása szerint Deegan sikerének titka az, hogy elképesztően jól bánik a közösségi média adta lehetőségekkel.

Maximálisan kihasználja nem csak az Instagramot és a YouTube-ot, de már a TikTokot is. Rendszeresen oszt meg egyedi tartalmakat, kiveszi a részét az uralkodó trendekből, a támogatott posztok terén pedig nem csak a száraz promóciót tárja a követői elé, hanem gyakran saját kontentet gyárt termékelhelyezéssel.

Mindemellett folyamatosan kapcsolatban áll a rajongóival is.

Hiába azonban a pozitív értékelés, Deegan versenyzői karrierjére nincs jelentős hatással ez a népszerűség.

A versenyzőnő apja, a motocross-legenda Brian Deegan ugyanis saját podcastjében beszélt arról, hogy számos márka csak a közösségi médiában akarja támogatni az „influencer” Hailie-t, a karrierjébe viszont már nem akarnak invesztálni.