Új híreket közölt Daniela Zanardi a férje állapotáról

Új híreket közölt Daniela Zanardi a férje állapotárólKözel hat hónapnyi hírzárlat után két héttel ezelőtt érkeztek új információk Alex Zanardi hogyléte felől.

Akkor fia, Niccolo, valamint az egyik kezelőorvosa arról számolt be, hogy nincs jelentős változás a tavaly júniusban, egy parakerékpár versenyen súlyos fejsérülést szenvedett sportember állapotában.

Most egy újabb, méghozzá az olasz legendához legközelebb álló családtag szólalt meg a feleség személyében.

„Jelenleg egy speciális klinikán van, ahol a rehabilitációja zajlik” – nyilatkozta Daniela Zanardi a BMW Group megkeresésére, amely márkának az 54 éves legenda hosszú idő óta a nagykövete.


„Multimodális és gyógyszertani stimulációkon esik át fizioterapeuták, neuropszichológusok és beszédterapeuták iránymutatásával. A folyamat rendkívül összetett, ami több idegsebészeti beavatkozást igényelt és sajnos volt számos visszaesés is. Alex állapota stabil, ami lehetővé teszi a testét és az agyát egyaránt érintő programok folytatását. Kommunikál velünk, de még nem képes a beszédre. Hosszú ideig volt kómában, a hangszálainak így vissza kell nyerniük a rugalmasságukat. Ez csak terápiával, gyakorlással érhető el. Még mindig sok erő van a karjaiban és a kezeiben, így velük intenzíven képes tréningezni.”

Azt egyelőre nem tudni, hogy Zanardi mikor lehet ismét családja körében.

„Határozottan egy újabb, hatalmas kihívásról van szó. Ez egy hosszú út és nem lehet megjósolni, hogy mikor lesz képes hazatérni. Mi minden energiánkat Alex felépülésére fordítjuk. Nagyon sok jókívánságot kaptunk, úgyhogy szeretném megragadni a lehetőséget és köszönetet mondani minden egyes üzenetért Alex nevében. Azt szeretném mondani azoknak az embereknek, akik gondolnak rá és imádkoznak érte, hogy Alex harcol, ahogyan mindig is tette. Az a szeretet, amit az elmúlt évben a barátainktól, a rajongóktól, ismerősöktől, sportolóktól és autóversenyzésben érintettektől kaptunk rendkívül meghatott bennünket. Óriási támogatást nyújtanak nekünk ezekben a nehéz időkben.”Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy