NASCAR: Kyle Larson köszönetet mondott Chip Ganassinak

NASCAR: Kyle Larson köszönetet mondott Chip Ganassinak
credit:NASCAR
NASCAR: Kyle Larson köszönetet mondott Chip Ganassinak


Június utolsó napján robbant a bomba, miszerint Chip Ganassi eladja NASCAR Cup-csapatát az újonc Trackhouse Racingnek.

Ezzel a CGR 2021 végén végképp kiszáll az amerikai stock-car világ csúcskategóriájából.

A hírre a sportág számos szereplője reagált, köztük az a Kyle Larson is, aki a CGR-rel kezdte meg teljes szezonos karrierjét a Cupban.

Az immár a Hendrick Motorsportosot szolgáló pilóta 2014-től versenyzett Ganassiéknak egészen a 2020-as idényt megszakító járványszünetig. Ekkor robbant ki Larson világraszóló botránya, miután egy virtuális futamon a ‘nigger’ kifejezést használta az egyébként fehér bőrű szpotterére.hirdetésA kaliforniainak hátat fordított az összes szponzora, a NASCAR felfüggesztette, a CGR-nek pedig nem maradt más választása, mint azonnali hatállyal kirúgni, máskülönben a partnereik többségének búcsút mondhattak volna.

Larson pályafutása azóta újra sínre került a Cupban, a jelek szerint pedig egyáltalán nem tekint már rossz szájízzel vissza a tavaly történtekre.

“Köszönetet szeretnék mondani Chip Ganassinak a szenvedélyéért és mindazért, amit a sportért tett” – írta közleményében a 28 éves pilóta, aki hatszor juttatta el a victory lane-ig a gárda 42-es Chevyjét.

“Ő egy rendkívül fontos személy a pályafutásomban és általánosságban véve az életemben. Esélyt adott egy fiatal dirt-versenyzőnek akkor, amikor senki más. Örökre hálás leszek neki, amiért lehetőséget adott nekem arra, hogy NASCAR-karriert építhessek, miközben győztes felszerelést biztosított számomra. Utálom látni, hogy távozik, de mindig is büszke leszek arra, hogy én szereztem meg Chip legtöbb NASCAR-győzelmét. Határozottan megtiszteltetés, hogy elmondhatom, vezettem az egyszeri és megismételhetetlen Chip Ganassinak. Hiányozni fog a NASCAR versenypályáiról.”hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy