NASCAR: Kiskorú elleni szexuális bűncselekmény gyanújával indult vizsgálat a paddockban

NASCAR: Kiskorú elleni szexuális bűncselekmény gyanújával indult vizsgálat a paddockban
credit:NASCAR


A NASCAR szokásához híven kedden este ismertette az előző versenyhétvégéhez kapcsoló büntetéseket.

Néhány apróbb kihágás – nem megfelelően rögzített anyacsavar – okán kioszott pénzbüntetés mellett a szervezet listáján ott szerepelt viszont Micah Horton neve is, akit “nem megfelelő, pályán kívül tanúsított magatartás” miatt határozatlan időre felfüggesztettek.

A NASCAR bővebb tájékoztatást nem adott ki ennek pontos okáról, a legfrissebb információk szerint azonban a férfi a létező egyik legsúlyosabb bűncselekményt követhette el.

Horton az idei szezonban igazolt a Kaulig Racingtől a Joe Gibbs Racing Xfinity-alakulatához, mint a 18-as számú, Daniel Hemric által vezetett Toyota vezető szerelője.hirdetés


A JGR szóvivője azonban megerősítette, hogy amint a csapattudomást szerzett az ellene szóló vádakról, azonnali hatállyal megvált tőle.


hirdetés


A botrányos esetre egy civilekből álló, pedofilok leleplezést célul kitűzött pennsylvaniai csoport, a “Luzerne County Predator Catcher” derített fényt.

Az LCPC közzétett több screenshotot, amelyen Horton egy kiskorú lánnyal folytat szexuálisan túlfűtött üzenetváltást, emellett pedig fotókat is mellékelt a saját nemi szervéről.

Nem tudta azonban, hogy valójában a pedofilvadászok egyik tagjával, a saját bevallása szerint már több, mint 160 szexuális bűnöző lebuktatásban részt vett Musa M. Harrisszel társalog.

Harris a Kickin’ the Tiresnek elmondta, hogy megbeszélt Hortonnal egy “randevút” abban a közeli hotelben, ahol a JGR szerelői szálltak meg a poconói versenyhétvége előtt.

Odaérve azonban hiába kopogott, senki sem nyitott ajtót, végül pedig a szálloda egy alkalmazottja ki is tessékelte, mondván a vendég pihenni szeretne.

A férfi végül az épület előtt élő streamet indított, amelyben közölte, hogy Horton nem akarta beengedni, ezért kihívta rá a rendőrséget.

A kékek meg is érkeztek, de Harris döbbenetére még csak fel sem mentek a hotelbe, noha az üzenetekkel ott helyben alátámasztotta, hogy egy potenciális szexuális bűnöző lehet odabent.

Indoklásuk szerint azért nem intézkedtek, mivel az LCPC nem értesítette őket előre a tőrbecsalásról, a beszélgetés pedig önmagában még nem bizonyít semmit.

“Még csak a nevét sem ellenőrizték le” – nyilatkozta felháborodottan Harris.

“A pasas lehetett volna egy tömeggyilkos, vagy túszejtő is. A zsarukat úgy tűnik, semmi más nem érdekelte, csak az, hogy minél előbb távozzanak.”

Az igazsgához hozzátartozik, hogy a pennsylvaniai törvények értelmében tilos civil állampolgárnak önmagát kiskorúnak kiadnia, legyen annak oka bármi is. A hatóságok a múltban már többször is Harris tudomására adták, egyáltalán nem díjazzák a tevékenységét még annak ellenére sem, hogy mennyi szexuális ragadozót sikerült neki köszönhetően kézre keríteni.

Másnap, már a Pocono Racewayen – egyes információk szerint a NASCAR külön kérésére – viszont mégis meglátogatták a rendőrök Hortont és a helyszínen kihallgatták.A férfi felesége, Kristina Facebookon azt állította, valaki szándékosan akar ártani nekik.

“Kérlek imádkozzatok most a családomért. A férjem telefonját meghackelték és valaki a felhő tárhelyéről származó képeket felhasználva, az ő nevében csábít kiskorúakat egy ismeretlen alkalmazáson keresztül. Az incidens idején épp aludt. A rendőrség kikérdezte és vizsgálta a helyzetet. Micah teljesen együttműködött és nem gyanúsították meg semmivel. Mivel a versenyzés világában van, ezért nagyobb figyelmet is kap. Bizonyíték van arra, hogy a telefont meghackelték és kompromittálták. Arra kérek mindenkit, ne higgyétek el azt, amit a közösségi médiában láttok, egyúttal pedig tiszteljétek a magánszféránkat. Köszönöm és soha ne feltételezzétek, hogy az elektronikai eszközeitek biztonságosak.”

A nő nem sokkal később az iménti bejegyzése láthatóságát publikusról csak az ismerősei számára elérhetővé változtatta.

Micah Horton profilja pedig teljes egészében felfüggesztésre került.

A Kickin’ the Tires megkeresésére a Pocono Raceway biztonsági szolgálata szűkszavúan annyit reagált, hogy rendőrségi ügyről van szó, ami jelenleg nyomozás tárgyát képezi.

A Joe Gibbs Racing szintén nem akart bővebben nyilatkozni:

“Tudomásunk van a helyzetről és együttműködünk a hatóságokkal.”hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy