A Forma-1 visszatérése nem valószínű, az IMSA viszont megérkezhet Indianapolisba

A Forma-1 visszatérése nem valószínű, az IMSA viszont megérkezhet Indianapolisba
credit:IndyCar MediaAmikor Roger Penske másfél évvel ezelőtt átvette az Indianapolis Motor Speedway kormányrúdját, rögtön leszögezte, hogy a fő cél újabb versenysorozatokat vonzani a legendás pályára.

A lehetőségek között ott szerepelt a Forma-1 visszatérése, valamint sportautó-viadalok lebonyolítása is.

Jelen állás szerint azonban csak utóbbinak van reális esélye.

“Belátható időn belül nem látom valós opciónak az F1-et az IMS-en” – nyilatkozta Penske az Indy Starnak.

“Még csak nem is folytattunk komoly tárgyalásokat az ügyben. Személyesen beszéltem erről Stefano Domenicalival, mi is szívesen megrendeznénk, de minden a gazdasági kérdéseken múlik. Kell, hogy legyen egy optimális időtartam arra, hogy lebonyolíthassuk. Muszáj stabilnak lennünk, emellett pedig bele is kell fektetni. Nem csak a szponzoráción múlik, hanem azon is, hogy miként illeszkedne bele a teljes csomagba.”Jelenleg négy kiemelt eseménye van a Speedwaynek az IndyCar road vonalvezetésre kiírt GMR Grand Prix-je, az open-wheelesek és a NASCAR által közösen rendezett, augusztusi hétvége, valamint az Indy 500 és annak kvalifikációja.

Ha pedig minden a tervek szerint alakul, akkor ez a lista hamarosan ötre nőhet.

“Amikor nagyszabású sportautó-versenyről beszélünk, akkor egy kiemelt, 8-12 órás IMSA-eseményre gondolunk, ahol több kategória hajt pályára, mint Sebringen, vagy Daytonán. Szerintem lenyűgöző lenne.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy