Újra terepralizni fog Alexander Rossi

Újra terepralizni fog Alexander Rossi
credit:Honda Off-Road Racing TeamPályafutása során immár harmadik alkalommal vág neki a méltán népszerű Baja 1000-nek Alexander Rossi.

A kaliforniai versenyző a Honda Off-Road Racing Team színeiben tér vissza a viadalra, navigátora pedig ezúttal is Evan Weller lesz.

„Rendkívül izgatott vagyok, hogy részt vehetek a harmadik Baja 1000-emen” – idézi Rossit a csapat sajtóközleménye.

„A verseny különleges múlttal és tradíciókkal rendelkezik, nagyon hiányzott, hogy tavaly nem tudtam indulni rajta. Eddigi szereplésünk során megmutattuk, hogy megvan a tempónk, de eddig még nem sikerült megszelidíteni a sivatagot. Óriási megtiszteltetés, hogy a Hondát képviselhetem a világ egyik legikonikusabb vidalán. Mindent megteszünk, ami emberileg lehetséges, hogy a lehető legjobban felkészüljünk. Tudom, hogy ezzel a csapattal megvan az esély számunkra a győzelemre.”

A 29 éves pilóta 2018-ban mutatkozott be a Mexikóban rendezendő versenyen.

Nem sokon múlt azonban, hogy debütálása súlyos balesetbe torkolljon.

A 33. mérföldnél, Ojos Negros közelében egy bukkanóra futott fel éppen, így nem láthatta, hogy szemből egy közúti autó tart felé (verseny ide, vagy oda, az utat itt nem zárják le teljesen a forgalom elől). Csak a szerencsén múlt, hogy a 709-es Honda Ridgeline nem csapódott frontálisan a közúti járműnek.

Rossiék folytatni tudták a küzdelmet, egy évvel később viszont már nem voltak ilyen mázlisták.

A 2019-es viadal során – miközben épp kategóriájuk első helyén álltak – hatalmasat buktak.

A balesetet Rossi és Weller egyaránt megúszta sérülés nélkül, az autó azonban száz mérfölddel később végképp megadta magát.

Az 54. Baja 1000 november 15-20.-a között kerül lebonyolításra.