NASCAR: Kyle Busch megállította a Hendrick-hengert

NASCAR: Kyle Busch megállította a Hendrick-hengert
credit:NASCAR


A NASCAR Cup vasárnapi, poconói versenyének hajrájában nem az volt a legnagyobb kérdés, hogy ki nyer, hanem, hogy melyik autóban marad elég üzemanyag a befejezéshez.

Az utolsó tíz körön belül fel kellett adnia a győzelemről szőtt álmait többek között Brad Keselowskinak, Denny Hamlinnek, valamint az alig öt mérfölddel a kockás zászló előtt még vezető pozícióban haladt William Byronnak is.

Végül Kyle Busch örülhetett a legjobban, aki nem csak kuplunghibán felülkerekedve ért elsőként célba, de még az üzemanyaggal is olyan jól gazdálkodott, hogy egy extra kört is képes volt megtenni.

A Joe Gibbs Racing versenyzője ezzel idén másodszor, teljes eddigi Cup-karrierjét tekintve pedig ötvenkilencedik alkalommal látogathatott el a victory lane-re.hirdetés


Sikere révén pont került a Hendrick Motorsports május 16-a óta tartó veretlenségi sorozatának végére, ezzel együtt pedig a gárda rekorddöntési kísérlete is meghiúsult.

Rick Hendrickék ugyanis úgy vágtak neki a futamnak, hogy beírják magukat a NASCAR történelemkönyvébe, mint a legelső csapat, amely zsinórban hét győzelmet arat a szervezet modern kori történelmében.Ifjabbik Busch napja azonban korántsem volt egyszerű, lévén a futam korábbi szakaszában a beragadt sebességváltójával is meg kellett küzdenie, a JGR gárdája azonban szerencséjére orvosolni tudta a problémát.

Szintén nem ez volt élete legsimább versenye Kyle Larsonnak sem.

A Hendrick Motorsports pilótája a duplaforduló szombati viadalának utolsó körében, vezető helyen haladva kapott defektet, aminek következtében falnak is csapódott.

A kár olyan jelentősnek bizonyult, hogy a 28 éves kaliforniai a vasárnapi futamot az utolsó helyről, a tartalékgéppel kezdhette csak meg.

Rögtön az első szakaszban aztán ütközött Denny Hamlinnel (JGR) és megsérült az autója eleje, ami miatt rendkívüli pitkiállást kellett eszközölnie.

Larson végül visszaküzdötte magát az élmezőnybe és köszönhetően az üzemanyag-stratégiájának a második pozícióban zárt, lemaradása azonban már 8.654 másodperc volt Busch mögött.

Harmadikként Keselowskit intették le Kevin Harvick (Stewart-Haas Racing) és Bubba Wallace előtt. Utóbbi alabamai ezzel a 23XI Racing eddigi fennállásának legjobb eredményét hozta.

A szombati győztes Alex Bowman (Hendrick Motorsports) a hetedik helyet csípte el, közvetlenül a Team Penske 22-es Fordját vezető Ryan Blaney mögött.

Az első szakaszt Martin Truex Jr. (JGR), a másodikat pedig Byron nyerte.

A Cup Series következő versenyét július 4-én, Road Americán rendezik.

hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy