NASCAR: A föld felett lebeg a 23XI Racing, de tisztában vannak a gyengeségeikkel

NASCAR: A föld felett lebeg a 23XI Racing, de tisztában vannak a gyengeségeikkel
credit:NASCAR


Több, mint két hónapon át tartó veretlenségi sorozatától búcsúzhatott el a Hendrick Motorsports vasárnap Poconón.

Az üzemanyag-spórolás által dominált, utolsó körök végén Kyle Busch diadalmaskodott a Joe Gibbs Racing nagy örömére. A legboldogabbak azonban mégsem ők voltak a Trükkös Háromszögben.

Az idei szezonban debütált, Michael Jordan és Denny Hamlin által alapított 23XI Racing ugyanis mérföldkőhöz érkezett el, miután Bubba Wallace az ötödik helyen vitte célba a 23-as számú Toyotát.

A gárda ezzel fennállása legelső top 10-es eredményét hozta, ráadásul úgy, hogy maga a kosaras legenda is a helyszínen nézte végig.hirdetés


“Michael teljes mértékben megérti, mivel is jár egy vadonatúj csapat első szezonja” – nyilatkozta a leintés után Wallace a 23XI sajtótájékoztatóján.

“Mindenki úgy beszél róla, mint egy született győztes, egy bajnok, ugyanakkor ő egy rendkívül realista ember is, két lábbal a földön jár. Természetesen nyerni akar, de azt is tudja, hogy mibe kerül odáig eljutni. A legfontosabb a csapatmunka, anélkül nincsen siker. Michael nem szól bele abba, hogy mit csinálunk a pályán, csak a háttérből figyel. Óriási dolog, hogy itt van velünk a NASCAR-ban, ezáltal pedig más nagy nevek figyelmét is ráirányítja a sportunkra, márpedig erre van a legnagyobb szükség.”

A poconói duplaforduló előtt nem sok örömre volt oka a 23XI-nek. Balesetek, műszaki és vezetői hibák egyaránt kijutottak nekik, amelyek eredményeként Wallace átlagos helyezése a 21. pozíció körül mozgott.

“Bubba hatalmas nyomás alá helyezi magát, ezért hibákat követ el” – ismerte el az auót crew chiefje, Mike Wheeler.

“Keményen akar versenyezni és ezáltal ütközik másokkal. Több jó versenygépünk is megsérült már a futamok korai szakaszában. Bubba mondogatja is, hogy ezt mindenképp be kell fejeznie. Ugyanakkor nagyon nehéz. Ha nem tudunk megfelelő adatokat, információkat szerezni egy fordulón, akkor nem könnyű visszatérni a pályára és már a következőn jobb eredményt produkálni. Bubbának meg kell tanulnia, hogy miként versenyezzen az élpilótákkal. Mindannyian leszegett fejjel dolgozunk, hogy túllendüljünk a gyengeségeinken és megmutassuk, van keresnivalónk a Cupban.”

A csapat, de legfőképpen Wallace önbizalmának kétségkívül jót tesz a végletekig kicentizett üzemanyag-stratégia révén frissen megszerzett ötödik hely.

“Egy versenyző nyerni akar” – szögezte le a nyilvánvalót Bubba.

“Ha ehhez spórolni kell az üzemanyaggal, akkor a pokolba is, megcsinálom! Soha nem mondok ellent a mérnökeimnek. Ők mindent kiszámolnak, megterveznek, majd kiadják az utasítást arra, hogy mit kell tennem. Ez a munkám. Megmondják, mit csináljak én pedig megpróbálom végrehajtani. A szezon előtt az volt a legnagyobb célunk, hogy bejussunk a rájátszásba. Még rengeteg munka vár ránk, de a mai napon bizonyítottuk, hogy mire vagyunk képesek. Lendületben kell maradnunk!”hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy