SRX: Tony Stewart győzött, Castroneves dobogón, Marco Andretti heatet nyert

SRX: Tony Stewart győzött, Castroneves dobogón, Marco Andretti heatet nyert
credit:SRX SeriesSaját bajnokságában, egyúttal pedig a szintén az ő tulajdonában lévő pályán aratott győzelmet szombat éjjel Tony Stewart.

Az SRX Series fennállásának harmadik, Eldora Speedwayen rendezett fordulón Smoke a “helyi legendák” kategóriájának vendégversenyzőjét, Kody Swansont, valamint a dirt-borításon még újoncnak számító Helio Castronevest utasította maga mögé.hirdetés


A már Knoxville-en is diadalmaskodott Stewart ezzel a széria legelső, többszörös futamgyőztese lett, egyúttal pedig 11 pontra növelte összetettbeli előnyét a hétszeres Trans-Am bajnok Ernie Francis Jr.-ral szemben.

A negyedik pozíciót a második heat-futamot megnyert Marco Andretti kaparinotta meg, míg ötödikként Paul Tracyt érte a kockás zászló.

Az eldorai minden kétséget kizáróan az SRX eddigi legakciódúsabb viadala lett, lényegében nem volt olyan autó a mezőnyben, amely ne vette volna ki a részét kisebb-nagyobb csattanásokból.A leglátványosabb baleset a második heatben történt, amikor is Francis Jr. és Tony Kanaan az első kanyarban összeütközött, begyűjtve Swansont, Stewartot és Michael Waltripot.

Utóbbi három nem is tudta folytatni a versenyt, a szabályok azonban lehetővé tették számukra, hogy dolgozhassanak az autókon, így végül mindannyian ott tudtak lenni a főfutam rajtrácsán.

>>>>>KAPCSOLÓDÓ: Olyat húzott az SRX, amit még senki más az amerikai motorsportbanA főverseny végeredménye:

 1. Tony Stewart
 2. Kody Swanson
 3. Helio Castroneves
 4. Marco Andretti
 5. Paul Tracy
 6. Scott Speed
 7. Tony Kanaan
 8. Ernie Francis Jr.
 9. Willy T. Ribbs
 10. Michael Waltrip
 11. Bobby Labonte
 12. Bill Elliott
Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy