Olyat húzott az SRX, amit még senki más az amerikai motorsportban

Olyat húzott az SRX, amit még senki más az amerikai motorsportban
credit: SRX SeriesNem számít szokatlannak, ha egy-egy verseny során meginterjúvolják a volán mögött ülő pilótákat. Ezt azonban kivétel nélkül a felvezető körökön, vagy sárga zászlós szakasz alatt szokták megejteni.

A vadonatúj Camping World SRX Seriest közvetítő CBS viszont úgy döntött, tévés történelmet ír és bevállal egy olyan húzást, ami mindaddig még csak meg sem fordult mások fejében.

Az Eldora Speedwayen rendezett főfutam során a csatorna szakkommentátora, James Hinchcliffe élő adásban beszélgetett Tony Stewarttal.

Méghozzá úgy, hogy ezzel párhuzamosan a pályán zöld jelzés volt érvényben, a versenyző pedig épp késhegyre menő csatát vívott Marco Andrettivel.

Az ezt megelőző, utolsó hasonló esetre az USA-ban a NASCAR Cup 1986-os, North Wilkesboro-i futamán volt példa, szándékos időzítésről viszont szó sem volt.

Akkor pace car fázis során szólaltatták meg Tim Richmondot, aki még azt követően is mondta a magáét, hogy a mezőny megkapta a zöld zászlót a folytatásra.

Az eldorai SRX-futamot egyébként végül Stewart nyerte, aki ezzel zsinórban másodszor diadalmaskodott az álatala alapított szériában, egyben a szintén saját tulajdonában lévő pályán.