NASCAR: Larson drámája után Bowman győzött Poconón

NASCAR: Larson drámája után Bowman győzött Poconón
credit:NASCAR
NASCAR: Larson drámája után Bowman győzött Poconón


Egészen a Pocono Racewayen rendezett Pocono Organics CBD 325 legutolsó kanyarjáig úgy tűnt, már senki sem veheti el Kyle Larsontól az újabb győzelmet.

Az idén már öt – ebből négy pontozásos – győzelemnél tartó kaliforniai a hajrában késhegyre menő csatát vívott Hendrick Motorsports-os csapattársával, Alex Bowmannel, három körrel a leintés előtt pedig sikerült is átvennie a vezetést.

Larson egyre nagyobb előnyt autózott ki magának, alig pár száz méterrel a kockás zászló előtt azonban váratlanul defektet kapott és a falnak csapódott.hirdetéshirdetésA 28 éves versenyző csak a kilencedikként zárt, az autójában pedig olyan mértékű kár keletkezett, hogy a duplaforduló vasárnapi futamát a tartalékgéppel kell teljesítenie, méghozzá az utolsó helyről.

Az első helyet Bowman örökölte meg, aki ezzel idei harmadik diadalát aratta.

Az arizonai pilóta már maga is lemondott a győzelemől, amit mi sem bizonyít jobban, mint hogy az ominózus utolsó kanyar felé közeledve a rádióján bocsánatot is kért a csapatától.

Jött azonban Larson drámája.

“Nem is tudom, hogy mit gondoljak most” – nyilatkozta a leintés után a 48-as számú Chevyt vezető Bowman.

“Utálok így nyerni, de elfogadom”Ironikus módon pontosan 48 napja fordult elő utoljára, hogy egy nem a HMS-t szolgáló versenyző jutott el a NASCAR Cup Series victory lane-jére.

A másodikként Kyle Buscht intették le a Joe Gibbs Racing színeiben, míg harmadikként egy újabb hendrickes, név szerint William Byron ért célba.

Top 5-ös eredménnyel fejezte be a napot még Denny Hamlin (JGR) és Ryan Blaney (Team Penske) is.

A verseny leglátványosabb incidensét a Stewart Haas Racinges Cole Custer produkálta rögtön az első szakaszban, miután Brad Keselowski (Team Penske) hathatós segítségével a falnak vágódott.

A 2012-es bajnok később elismerte hibáját és bocsánatot kért Custertől, valamint az SHR-től és a saját gárdájától is.

Az első és a második szakaszt egyaránt Kyle Busch nyerte.

Az összetettet továbbra is Hamlin vezeti. Előnye azonban már csak nyolc pont Larsonnal szemben.
hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy