IndyCar: Vadonatúj versenyzővel bővül a mezőny Mid-Ohión

IndyCar: Vadonatúj versenyzővel bővül a mezőny Mid-Ohión
IndyCar MediaEgy héten belül immár a harmadik új pilótáját üdvözölheti az IndyCar mezőnye.

Road Americán mutatkozhatott be Cody Ware, valamint az Arrow McLaren SP-nél a sérült Felix Rosenqvistet helyettesített Kevin Magnussen.

A július 4-én esedékes, Mid-Ohión rendezendő fordulón pedig egy Road to Indy veterán ejtheti meg főkategóriás debütálását.

A 23 esztendős Ryan Norman a Dale Coyne Racing/Rick Ware Racing azon 52-es számú Dallara-Hondáját vezetheti a lexingtoni roadon, amelyet Wisconsinban Cody Ware vitt pályára.


hirdetés


“A teljes eddigi karrierem során az a cél vezérelt, hogy IndyCar-versenyző lehessek” – idézi Norman szavait a DCR/RWR közleménye.

“Annyi év kemény munkája és áldozathozatal végre kifizetődött. Köszönettel tartozom Dale Coyne-nak, amiért megadta nekem a lehetőséget. Megtiszteltetés a DCR-nek vezetni. Az évek során bizonyították, hogy egy nagyszerű, versenyképes programot hoztak tető alá. Alig várom, hogy lássam, mit tudunk együtt összehozni. Felkészültebb vagyok, mint valaha arra, hogy megmutassam, az IndyCarba tartozom és képes leszek a dobogókért, győzelmekért harcolni. Itt az idő a munkára!”

Norman 2017-2019 között, az Andretti Autosport színeiben mérette meg magát az IndyCar legmagasabban jegyzett nevelősorozatában, az Indy Lightsban. Ezidő alatt kétszer tudott futamot nyerni; 2018-ban Gatewayen, majd 2019-ben Road Americán.Legjobb bajnokságbeli eredménye két összetettbeli negyedik hely.

Az ohiói pilóta 2016-ban megszerezte az Atlantic Championship bajnoki címét, az igazsgához viszont hozzátartozik, hogy ő volt az egyetlen a mezőnyben, aki a szezon összes futamán elrajtolt.

Norman jelenleg a Michelin Pilot Challenge-ben versenyez a Bryan Herta Autosport színeiben.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy