NASCAR: Blaney is követné Larsont, de a Team Penske hallani sem akar róla

NASCAR: Blaney is követné Larsont, de a Team Penske hallani sem akar róla
credit:NASCARA legutóbbi, nashville-i domináns NASCAR Cup győzelmét követően Kyle Larson úgy fogalmazott, hogy a rajongók valószínűleg azért is kedvelik őt, mert más, mint a többiek.

A 28 éves kaliforniai jelenleg az egyetlen olyan versenyző a királykategória mezőnyében, aki a stock-carral párhuzamosan több más szakágban is rendszeresen megméreti magát.

Hétköznap hol sprint car, hol midget car, hol pedig late model futamokon bukkan fel USA-szerte, hétévégén pedig már a Cupban rója a köröket.hirdetés


Larsonnak azonban nagy szerencséje van, hogy olyan főnökkel áldotta meg a sors, mint Rick Hendrick.


hirdetés


A HMS alapító-tulajdonosa ugyanis gond nélkül engedélyezi pilótája számára, hogy szabadidejében azt csináljon, amit csak akar.

“Azt akarom, hogy Kyle boldog legyen, ugyanakkor nem szeretném, ha megsérülne” – nyilatkozta az AP-nek Hendrick.

“A versenyzés olyan számára, mint a levegő. Éjjel-nappal csak ez élteti. Minden egyes futamon győzni akar. Én már attól is elfáradok, ha csak rágondolok a programjára. Megnyer egy 600 mérföldes versenyt, a következő éjjel pedig már sprint carral arat. Az állóképessége egyszerűen hihetetlen. Nem találkoztam még olyan pilótával, aki Kyle-nál intenzívebben vágyott volna a győzelemre a nap minden percében.”

Persze Larsonon kívül is akadnak olyan versenyzők a Cupban, akik szintén boldogan megméretnék magukat más kategóriákban is. A munkaadójuk azonban mereven elzárkózik ettől.

Közéjük tartozik Ryan Blaney is.

“Imádok versenyezni, ha tehetném bárhol, bármikor elrajtolnék” – nyilatkozta a Team Penske pilótája a Charlotte Observernek.

“Akármilyen szakág, tényleg mindegy lenne. A szerződésem azonban sajnos nem teszi lehetővé.”

Hasonló volt a helyzet Kyle Busch-sal is egészen a 2019-es szezon végéig.

A nevadainak a Joe Gibbs Racing egészen addig csak a NASCAR alsóbb kategóriákban engedte a részvételt a Cup mellett.

Második főkategóriás bajnoki címe megszerzését követően viszont már azzal a kitétellel hosszabbított a csapattal, hogy az új kontraktusban garantálják számára a NASCAR-on kívüli bajnokságokban való indulás lehetőségét is.

Ennek köszönhetően 2020-ban meg is ejtette debütálását a Daytona 24-en.

Visszatérve Larsonra, a hírek szerint az idén már négy Cup-győzelemnél tartó versenyző csak az alapszakasz végéig élvezheti a nagy szabadságot. A rájátszástól kezdve ugyanis már kizárólag csak a bajnoki hajrára koncentrálhat.hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy