HIVATALOS: Jeff Gordont nevezték ki a Hendrick Motorsports új alelnökévé

HIVATALOS: Jeff Gordont nevezték ki a Hendrick Motorsports új alelnökévéIgaznak bizonyultak azok a híresztelések, amelyek Jeff Gordon televíziós pályafutásának végéről, egyben a Hendrick Motorsports általi előléptetésétről szóltak.

A HMS ugyanis ma hivatalosan megerősítette, hogy 2022. január elsejétől a négyszeres Cup-bajnokot nevezik ki a szervezet alelnökévé.

Gordon a teljes, főkategóriás NASCAR-karrierjét ezen csapat színeiben versenyezte végig.

Huszönöt év alatt összeen kilencvenhárom futamgyőzelmet szerzett – beleértve három Daytona 500-at, a szezon legjobbjának járó trófeát pedig 1995-ben, 1997-ben, 1998-ban és 2001-ben emelhette a magasba.

A kaliforniai születésű, de már Indianában felnőtt Gordon 2000-ben egy példátlan és máig egyedülinek számító, élethosszig tartó szerződést írt alá Hendrickékkel, emellett pedig tulajdonrészt is kapott a csapatból.

A mostani előléptetés értelmében a NASCAR Hírességek Csarnokába 2019-ben beválasztott élő legenda a HMS második legmagasabb rangú embere lesz az alapító és többségi tulajdonos Rick Hendrick után.

Emellett Gordon a NASCAR diverzitásért és egyenlőségért küzdő, csapatvezetők számára létrehozott bizottságának is tagja lesz.

Az augusztusban 50. életévét betöltő sztár előléptetése egyben azt is jelenti, hogy a nézőknek jövőre már nélkülözniük kell FOX csatorna kommentátori csapatából.