Úton az F1 felé? Zak Brown szerint O’Ward olyan, mint a fiatal Montoya

Úton az F1 felé? Zak Brown szerint O’Ward olyan, mint a fiatal Montoya
credit:IndyCar MediaEgyre több jel utal arra, hogy a McLaren komolyan tervez Pato O’Warddal egy majdani F1-es program kapcsán.

A 22 éves versenyző a májusban, Texasban megszerzett első IndyCar-győzelméért jutalmul már biztosan részt vehet a szezont követő, Abu Dhabiban rendezendő teszten.

Alig másfél hónappal hónappal később, Detroitban a mexikói újra diadalmaskodni tudott, egyben a vezetést is átvette összetettben.

Ekkor O’Ward tett egy érdekes kijelentést, miszerint már tudja, mit kap Zak Browntól akkor, ha a bajnoki címet is be tudja húzni. Konkrétumokról azonban egyelőre mélyen hallgat.

Potenciális F1-es szerződésről legyen szó, vagy másról, egy biztos: a csapatot lenyűgözi a fiatal pilóta teljesítménye.


hirdetés


“Elképesztően vezetett Detroitban” – idézi Brownt a The Race.“Azok, akik még nem nézték meg, pótolják be! Én már régen láttam ilyen futamot. Pato nagyon emlékeztet engem a fiatal Juan Pablo Montoyára. Kontroll alatt tartott mindent, miközben szuper agresszív volt. Hihetetlen, igazi őstehetség.”

Az esetleges F1-es jövőjét illetően az üzletember igyekezett óvatosabban fogalmazni.

“Az év végén tesztelni fog. Még fiatal, szóval majd kiderül, merre viszi őt a karrierje. Jelen pillanatban teljes mértékben az IndyCarra összpontosítunk. Csak egyetlen ponttal vezeti a bajnokságot és jellemző módon itt az utolsó futamon dől el a cím sorsa akár három, öt versenyző között. Ugyanakkor rendkívül elégedettek vagyunk vele. Meglátjuk, hogyan alakul az Abu Dhabi teszt és merre indulhatunk innen tovább.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy