NASCAR: Kihúzták a talajt a Trackhouse Racing alól?

NASCAR: Kihúzták a talajt a Trackhouse Racing alól?
credit:NASCARPénteken érkezett a hivatalos bejelentés, miszerint a Kaulig Racing két charteres autót is indít a 2022-es Cup-szezonban.

Ezen tény pedig rendkívül érzékenyen érintette a Trackhouse Racinget.

A Justin Marks és Pitbull tulajdonában lévő gárda a Spire Motorsportstól bérelte a 99-es számú, Daniel Suarez által vezetett Chevy charterét.


hirdetés


A Spire-nek összesen három charetere van idén, ebből a másik kettőt ők maguk használják a 74-es és 77-es autóikkal.

Jövőre azonban már csak egyetlen gépet indítanak – a 77-est Corey LaJoie-val -, ezért döntöttek az eladás mellett.

Mindez azt jelenti, hogy a Trackhouse kilátástalan helyzetbe került és jelenleg fogalmuk sincs, tudnak-e chartert szerezni a következő idényre.

Marks állítása szerint ráadásul a Spire nem is tájékoztatta őket a Kauliggal való megállapodásukról.Egy rajongó Twitteren rögtön neki is szegezte a kérdést, hogy a fejlemények tükrében aggódnak-e a csapatnál a jövő miatt.

„Én is csak ma értesültem a dologról, akárcsak mindenki más” – érkezett a válasz Markstól.

A Trackhouse joggal érezheti úgy, hogy elárulták őket, mivel már hetekkel ezelőtt arra készültek, hogy 2022-re már meg is veszik a chartert. A Spire azonban a hátuk mögött végül másnak adta el.

Természetesen Marksék akkor is teljesíthetnek teljes szezont, ha nincs charterük. Ez azonban azt jelenti, hogy a NASCAR pénztámogatása mellett búcsút inthetnek a minden versenyre garantált rajthelyüktől is.

A NASCAR szabályai értelmében összesen 36 charter-hely van biztosítva, amiket a csapatok szabadon adhatnak-vehetnek egymás közt. Az előjogokért cserébe a szervezet elvárja, hogy az idény valamennyi futamán ott legyenek a mezőnyben.

A chartert azonban el is lehet veszíteni, ha egy gárda zsinórban három éven át is az összetett pontverseny utolsó három helyén zár a harminchat „kivételezett” között.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy