IndyCar: Newgarden – Herta első sor Road Americán

IndyCar: Newgarden – Herta első sor Road Americán
credit:IndyCar MediaIdei zsinórban második, teljes eddigi IndyCar-karrierjét tekintve pedig a tizenharmadik rajtelsőségét ünnepelhette Josef Newgarden Road Americán.

„Imádom Road Americát” – lelkendezett a kvalifikáció után a 30 éves amerikai, aki a harmadik pole-ját szerezte a 14 kanyarból álló vonalvezetésen a széria 2016-os visszatérése óta.

„Ez nem csak Észak-Amerika, de a világ egyik legjobb pályája is. Imádom! Nagyszerű hely arra, hogy kitaposd egy IndyCar-gép lelkét.”

A Team Penske kétszeres bajnoka – aki már a kvalifikációt megelőző edzést is behúzta – a Fast 6-ben kemény abroncsokon megfutott, 1:46.0186-os köre révén indulhat az élről, 0.243 másodpercet adva a másodikként zárt Colton Hertának (Andretti Autosport).hirdetés


A második sorból a Jack Harvey (Meyer Shank Racing) – Will Power (Team Penske) duó startol, míg a harmadikat a Chip Ganassi Racinget szolgáló Alex Palou, valamint egy újabb penske-s, Simon Pagenaud alkotja.

Az összetettet vezető Pato O’Ward (Arrow McLaren SP) a tizedik helyről várhatja a rajtot.

A mezőnyben két olyan versenyző is van, akik most először méretik meg magukat a szériában.

A DCR/RWR-nek vezető Cody Ware és az Arrow McLaren SP-vel bemutatkozó Kevin Magnussen egyaránt nem tudott túljutni a csoportkörökön.

Előbbi amerikai az utolsó, 25., míg a dán a 21. pozícióból várhatja karrierje első IndyCar-bevetését.

A CGR sztárja, Scott Dixon is elvérzett a kvalifikáció első körében, miután alig három századdal lecsúszott a továbbjutást érő hatodik helyről.

A hatszoros bajnok a második edzésen törmelékre futott, aminek következtében megsérült az alváz. A szerelőcsapat minden tőle telhetőt megtett, de még így sem sikerült száz százalékos állapotba hozni a 9-es Dallara-Hondát.

Dixon a tizenharmadik pozíciót foglalja el a rajtrácson.