Penske szerint nem fog világuralomra törni az elektromos autózás

Penske szerint nem fog világuralomra törni az elektromos autózás
credit:IndyCar MediaA hírek szerint a NASCAR komolyan vizsgálja egy teljesen elektromos bajnokság létrehozását, emellett pedig – az IndyCarhoz hasonlóan – hamarosan hibrid erőforrásokkal szeretné ellátni a Cup Series mezőnyét.

A motorsport reagál az autóiparban tapasztalható átalakulásra, a mindkét szegmensben masszívan érdekelt Roger Penske szerint azonban nincs szükség arra, hogy az elektromosság teljesen átvegye az uralmat.

“Tárgyalásban állunk két igazán jó jelölttel” – nyilatkozta a Motorsportnak a Kapitány az IndyCarban 2023-ban debütáló hibridmotorok potenciális, új gyártói kapcsán.

“Az időzítés a legfontosabb. A COVID miatt sajnos nagyon sok dolgot halogatni kellett. Reményeim szerint az elkövetkezendő pár hónapban már tudni fogjuk, hol tartunk és legalább egy új gyártóval bővülhetünk [a meglévő Chevy, valamint Honda mellett].


hirdetés


A NASCAR és az IndyCar nem titkoltan azért döntött az új motorformula mellett, hogy ezzel tovább bővítse partnerei számát.

Sokan ráadásul azt jósolják, hogy belátható időn belül nem lesznek elegendőek a hibridek. Már most akadnak olyan gyártók, amelyek 2030-ra kizárólag csak elektromos autókkal akarnak foglalkozni.

Penske szerint azonban ez csak egy vízió.“Nem hiszem, hogy a világ teljesen elektromossá fog alakulni. Szerintem hibrid megoldások lesznek a közlekedés minden terén. Abban biztos vagyok, hogy lesznek olyan városok, ahol kötelezővé teszik az elektronizálást, különösen a sűrűn lakott területeken, de ez közel sem lesz a bolygó 100%-a. A szállítmányozási ágazatunknál határozottan figyelemmel kísérjük a változásokat, különösképpen a kínálati oldalt. Én azonban nem látom úgy, hogy egy pillanat alatt akár 10-15%-kal is megnövekedhet. Az elektromos autózás csúcsán jelenleg a Tesla áll, de nagyszerű termékek gurulnak ki a három nagy detroiti gyártótól és néhány európaitól is. Meglátjuk, hogyan integrálódnak a piaci körforgásba. Jelenleg még csak egy kicsi szeletet foglalnak el.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy