NASCAR: Rögtön két (!!!) charteres autóval támad jövőre a Kaulig Racing

NASCAR: Rögtön két (!!!) charteres autóval támad jövőre a Kaulig Racing
credit:Kaulig RacingHetek óta tudni lehetett, hogy a jelenleg részidős Cup-programot futó Kaulig Racing 2022-ben már teljes szezonos nevezője szeretne lenni a mezőnynek.

A Matt Kaulig tulajdonában lévő gárda legfrissebb bejelentése azonban túlszárnyalta az előzetes várakozásokat.

A csapat ugyanis rögtön két autóval fogja képviseltetni magát az idény összes versenyén, miután sikerült két chartert is megvásárolnia a Spire Motorsportstól.


hirdetés


Már azt is tudni lehet, hogy az egyik gép pilótája a Kauligot az Xfinity Seriesben 2019 óta szolgáló Justin Haley lesz, méghozzá több évre szóló szerződéssel.

A 22 éves indianai 2020-ban két győzelmet hozott a gárdának, összetettben pedig a harmadikként zárt a szezont. Emellett – szintén tavaly – vele ejtették meg Cup-debütálásukat is a Daytona 500-on, amit Haley a tizenharmadik pozícióban fejezett be.

A másik gép pilótaprogramja egyelőre a levegőben lóg. Annyi viszont biztos, hogy AJ Allmendinger nem fog full idényt menni a Cupban.

Matt Kaulig tájékoztatása szerint az amerikai jövőre is az Xfinityben lesz teljes munkaidős, kiegészítve néhány Cup-futammal.Ami a Spire-t illeti, a két charter eladása nem jelenti azt, hogy be akarják fejezni a Cup-karrierjüket.

A csapat leszögezte, a soron következő évben is indítani fogják a 7-es számú, szintén charter-autót Corey LaJoie-val a volán mögött.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy