Magnussen: Az Indianapolis 500 a nagy álmom

Magnussen: Az Indianapolis 500 a nagy álmomA totális ismeretlennek vág neki ezen a hétvégén Kevin Magnussen.

A dán most először fog versenykörülmények között vezetni Road Americán, méghozzá egy olyan autóval, aminek volánja mögé a pénteki edzésen pattan be életében először.

IndyCar-debütálása révén Magnussen hat év után ismét a McLaren színeiben hajthat pályára, mint a múlt szombaton nagyot bukott Felix Rosenqvist helyettese.


hirdetés
A beugrás létrejöttében kulcsszerepet játszott, hogy az AMSP-nek sikerült megállapodnia a Magnussent az IMSA-ban versenyeztető Chip Ganassi Racinggel.

Azt nem tudni, mivel győzték meg az IndyCarban ellenfelüknek számító CGR-t, a pletykák szerint azonban köze volt hozzá egy szépen kiállított csekknek is.

A 28 éves pilóta tisztában van vele, hogy a mély vízbe ugrik.

“Soha nem titkoltam, hogy érdeklődöm az IndyCar iránt, mivel már apu is versenyzett itt” – nyilatkozta Magnussen a pénteki sajtótájékoztatóján.

“Road America egy ajándék számomra, nem gondoltam volna, hogy már idén összejön a bemutatkozásom. Ez egy álom! Tisztában vagyok vele, hogy [a verseny] össze sem lesz hasonlítható mindazzal, amiket eddig csináltam. Soha nem vágtam még neki ennyire felkészületlenül egy futamnak. A prioritás az volt, hogy meglegyen az üléspróba és a lehető legkényelmesebb legyen számomra az autó.”

Magnussen volt F1-es csapattársa, a Dale Coyne Racing/Rick Ware Racingnek vezető Romain Grosjean véleményét is kikérte.

“Meglátogattam tegnap Romaint, hogy egy kicsit lógjunk együtt. Természetesen a hétvégéről is beszélgettünk. Nagyon segítőkész volt, tanácsokat adott és elmondta, hogy mik a legfontosabb különbségek az IndyCar és az F1 között. A körülmények persze nem a legjobbak a bemutatkozásra, ha egy sérült versenyzőt kell helyettesíteni. Szerencsére Felix szépen javul, rendben lesz. Azért vagyok most itt, hogy tapasztalatokat szerezzek és élvezzem a vezetést. Remélhetőleg jó eredményt érhetek el vasárnap, de a fő cél a tanulás. Ha egy ilyen lehetőség kínálkozik, akkor szenvedélyes autóversenyzőként nem lehet ellenállni annak, hogy egy olyan elképesztő autóba ülhessek, mint az IndyCaré. Muszáj volt bevállalnom!”

Magnussen egyelőre nem akar jóslatokba bonyolódni a jövőjét illetően.

“Ahogyan már mondtam, az IndyCar, különösképpen az Indianapolis 500 a nagy álom számomra. Meglátjuk, hogy mit tartogat a jövő.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy