Sergio Perez szerint O’Ward az F1-ben is megállná a helyét

Sergio Perez szerint O’Ward az F1-ben is megállná a helyét
credit:IndyCar MediaAz IndyCar detroiti duplafordulójának második versenyén megszerzett elsőségével Patricio O’Ward lett az idei szezon első, többszörös győztese. Hab a tortán, hogy az Arrow McLaren SP pilótája – még ha csak egyetlen ponttal is, de – átvette a vezetést a bajnoki összetettben.

A 22 éves mexikói képességeit a rajongók és sporttársak egyaránt csak méltatják.

Nem kivétel ezalól honfitársa, Sergio Perez sem, aki kereken egy héttel O’Ward Belle Isle-i diadala előtt állhatott fel a dobogó tetejére Azerbajdzsánban.

“Nagyszerűen alakult” – nyilatkozta a Francia Nagydíj előtti sajtótájékoztatón a Red Bull Racing pilótája.

“Két versenyhétvége alatt győzelmet szereztünk az F1-ben és az IndyCarban, ez remek dolog az országunknak. Hogy őszinte legyek, szerintem Pato fantasztikus tehetség. Attól függ minden, hogy mennyire különbözik a két bajnokság egymástól és milyen gyorsan tudna alkalmazkodni az F1-hez. Én határozottan hiszem, megvan benne a tehetség ahhoz, hogy a világ legjobb versenyzői ellen harcoljon.”


hirdetés


O’Ward sosem rejtette véka alá, hogy álmai netovábbja a világbajnoki sorozat.Már 2019-ben is azért bólintott rá rögtön a Red Bull junior programjára, mert kilátásba helyezték számára, hogy következő lépésként a Forma 1-ben mutatkozhat be.

Az energiaitalosok utasítására O’Ward fel is függesztette oválpályás karrierjét és bejelentette, hogy a F1-re tréningezve már csak road/street pályákon versenyez az IndyCarban.

Az RB azonban leszögezte, hogy az amerikai bajnokságban nem szponzorálják őt, ehelyett lehetőséget kapott az F2 osztrák hétvégéjén, emellett pedig elküldték a Super Formulába is edződni.

Ironikus módon Japánban annak a Dan Ticktumnak a helyét vette át a Team Mugennél, akit korábban szintén F1-es debütálással kecsegtettek, végül azonban nyár elején a brit csak egy utilaput kapott a Red Bulltól.

O’Ward tesztlehetőség nélkül, rögtön éles versenyhétvége keretein belül mutatkozott be a Super Formulában, első két futamát egyaránt a 14. helyen zárta, szeptember végén, Okayamán viszont már a 6. lett, ezzel 3 bajnoki pontot szerezve.

Egy héttel a szezonzáró előtt azonban váratlanul kitették a mexikóit a csapattól.

Mint kiderült, ez egyben a junior programos karrierjének végét is jelentette.

A hivatalos indoklás az volt, hogy a várakozásokkal ellentétben mégsem lett jogosult a szuperlicencre.Eredetileg úgy tűnt, hogy O’Ward a 2018-as Indy Lights bajnoki címe által kiegészült pontjaival megkaphatja az áhított engedélyt. Az alacsony autószám miatt azonban ezeket az egységeket végül lecsökkentették.

Egy biztos, idén decemberben már megtapasztalhatja, hogy milyen F1-es gépet vezetni. Az Abu Dhabiban rendezendő teszten való részvételt Zak Browntól kapta jutalmul még a legelső, texasi győzelméért.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy