Pár éven belül jöhet az elektromos NASCAR?

Pár éven belül jöhet az elektromos NASCAR?
credit:NASCARSajtóértesülések szerint a NASCAR lázasan dolgozik a háttérben egy vadonatúj, elektromos bajnokság létrehozásán.

A szervezet célja, hogy a lehető leggyorsabban alkalmazkodjon az autóiparban zajló változásokhoz. Többek között ez az oka annak is, hogy a Cup Seriesben jövőre debütáló Next Gen autókat már eleve a hibrid erőforrásokat szem előtt tartva tervezték meg.

Attól viszont nem kell tartani, hogy a királykategóriát a közeljövőben elektromossá tegyék.

Egy különálló “e-NASCAR” széria azonban akár már éveken belül elrajtolhat és az sem kizárt, hogy negyedik nemzeti szériaként csatlakozik a harmadosztályú Truck Series, a másodosztályú Xfinity Series, valamint a csúcsot képező Cup mellé.


hirdetés


A Sports Business Journal úgy tudja, hogy a NASCAR a meglévő partnereik mellett – Ford, Chevrolet, Toyota – potenciális új gyártókkal is folyamatosan tárgyal az elektromos bajnokságról.

A szervezet nem kívánta sem megerősíteni, sem pedig cáfolni a hírt.

Steve Phelps elnök azonban már a februári Daytona 500 előtt tett egy erre vonatkozó kijelentést.“Nem látok esélyt arra, hogy belátható idő belül a már meglévő szériánk elektromossá válnak. Egyáltalán nem. Lehetne-e viszont egy amolyan bemutató bajnokságunk? Persze. Ez egy olyan terület, amit kivizsgálunk.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy