NASCAR: Ötszörös bajnok csapat érkezik a Cup Seriesbe

NASCAR: Ötszörös bajnok csapat érkezik a Cup Seriesbe
credit:NASCAR


Immár hivatalosnak tekinthető, hogy a 2022-es szezonban becsatlakozik a NASCAR Cup Series küzdelmeibe a GMS Racing.

A csapat a közösségi médiában jelentette be a királykategóriába történő fellépését, azt azonban még nem tudni, hogy a programjuk hány versenyt tartalmaz.hirdetés


“A GMS mindig előre tekint és úgy hiszem, hogy a fejlődésünk terén ez a következő lépés” – idézi a tulajdonos Maury Gallagher szavait a gárda közleménye.hirdetés


“A célunk minden egyes szériában az, hogy a bajnokságért harcoló csapattá váljunk. Izgatottan várom, hogy láthassam a növekedésünket az elkövetkezendő években.”

A jelenleg a NASCAR Camping World Truck Seriesben és az ARCA Menards Seriesben szereplő GMS Racing szintlépése többek között a jövőre érkező Next Gen autó általi költségcsökkenésnek is köszönhető.

Majdani versenyzőjüket – vagy versenyzőiket – a későbbiekben nevezi meg.

2011-es megalakulása óta a GMS Racing összesen 61 versenyt nyert a Truck Seriesben, az ARCA-ban és az Xfinity Seriesben.

2015-ben megszerzték a Menards Series bajnoki címét Grant Enfingerrel a volán mögött, míg az ARCA alacsonyabban rangsorolt East Seriesében 2019 és 2020-ban is felértek a csúcsra Sam Mayerrel a versenyzői ülésben.

A NASCAR nemzeti harmadosztályt képező Truck Seriesben is két bajnoki trófeát vihettek eddig haza; 2016-ban Johnny Sauter, 2020-ban pedig Sheldon Creed révén.
hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy