IndyCar: Kevin Magnussen helyettesíti Felix Rosenqvistet Road Americán

IndyCar: Kevin Magnussen helyettesíti Felix Rosenqvistet Road AmericánA most hétvégén, Road Americán rendezendő versenyen sem hajthat még pályára Felix Rosenqvist.

Az Arrow McLaren SP versenyzője a múlt szombati, detoriti futamon szenvedett komoly balesetet.

Súlyos sérüléseket szerencsére nem állapítottak meg nála, az IndyCar orvosai azonban továbbra sem adták meg számára a zöld jelzést a folytatásra.


hirdetés
A csapat hivatalos tájékoztatása szerint helyét a 7-es számú Dallara-Chevy volánja mögött Kevin Magnussen fogja ideiglenesen átvenni, aki ezzel karrierje legelső IndyCar-bevetésére készülhet.

A dán szó szerint a mély vízbe ugrik.

Nem csak a wisconsini roadon fog életében először versenyezni, de eddig még Indy-gépet sem vezetett soha.

A 28 éves pilóta – aki Forma 1-es debütálását is a McLarennel ejtette meg 2014-ben – jelenleg az IMSA WeatherTech Sports Car Championshipben méreti meg magát a Chip Ganassi Racing színeiben.

Pályafutása legjobb F1-es eredményét 2014-ben érte el egy második hely képében, méghozzá a debütáló futamának számított Ausztrál Nagydíjon.Az elmúlt szombaton pedig Detroit utcáin megszerezte legelső IMSA-győzelmét.

Nem Magnussen érkezése lesz az egyetlen pilótacsere a soron következő futamon.

Mint az USAracing is megírta, az Ed Carpenter Racinget szolgáló Rinus VeeKay hétfőn kerékpárbalesetet szenvedett, aminek következtében eltört a kulcscsontja.

A holland tehetség kedden sikeres műtéten esett át, de autóba értelemszerűen még nem ülhet. Az ECR #21 Dallara-Chevyjébe ironikus módon az az Oliver Askew pattanhat be, aki a második detroiti versenyen helyettesítette Rosenqvistet az AMSP-nél.

Magnussen mellett lesz még egy debütánsa is a mezőnynek Road Americán a NASCAR-ból érkező Cody Ware képében.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy