„Fárasztó látni Jimmie Johnson mosdatását” – Éles kritikát kapott az IndyCarban bukdácsoló szupersztár

“Fárasztó látni Jimmie Johnson mosdatását” – Éles kritikát kapott az IndyCarban bukdácsoló szupersztárJól tudta Jimmie Johnson, hogy az IndyCar-programja nem lesz sétagalopp.

A hétszeres NASCAR Cup-bajnok szupersztár a Chip Ganassi Racing újoncaként hajt pályára a szezon épített és utcai pályás versenyein, finoman szólva is egyelőre inkább kevesebb, mint több sikerrel.

A 45 éves versenyző rendre a mezőny végén tanyázik, az edzéseken és kvalifikációkon gyakran másodpercekre lemaradva a mezőny többi tagjától.

Johnson ráadásul nem csak lassú, de rendszeresen hibázik is, több sárga és piros zászlós szakaszt előidézve kicsúszásaival.


hirdetés


A megszállott triatlonista és hosszútávfutó amerikai ráadásul hiába számít elképesztően fittnek, saját bevallása szerint még mindig megviselik az Indy-gép vezetésével járó erőhatások.

Debütálása óta azonban már öt futam eltelt, a türelem pedig kezd elfogyni vele szemben.A kritikusok szerint külön negatív fényt vet Johnson bukdácsolására Scott McLaughlin teljesítménye.

A háromszoros Supercars-bajnok – egy 2010-es, alacsonyan rangsorolt szériát leszámítva – szintén nem rendelkezik open-wheel múlttal, ennek ellenére tisztesen helytáll a Team Penske 3-as Dallara-Chevyjének volánja mögött.

Ő ráadásul bevállalta az oválokat is, noha JJ-jel ellentétben neki egészen az idei évig zéró tapasztalata volt ezen a pályatípuson. Az új-zélandit végül Texasban a másodikként intették le, az Indy 500-on pedig őt választották meg a legjobb újoncnak.

A versenyzőtársak azonban kitartanak Johnson mellett és ha arra kerül sor, a közösségi média hiénafelületén is hajlandóak nyilvánosan kiállni mellette.

A detroiti duplaforduló vasárnapi, második futama után a sportstatisztikus Sean Kelly állt bele JJ-be.

„Jimmie Johnson IndyCar-teljesítményének furcsa mosdatása egyre fárasztóbb már” – írta Twitterén Kelly.

„Nincs még egy olyan versenyző, aki ennyi türelmi időt kapott volna Chip Ganassitól, miközben a másik három pilótája már mind versenyt nyert idén. Ha no-name Jimmie lenne, akkor már keresztre feszítették volna.”

Alexander Rossi rögtön reagált és „hülye kinyilatkoztatásnak” nevezte Kelly szavait, amivel Simon Pagenaud is egyetértett.

A rajongók többsége szintén Johnson pártját fogta, sőt, akadtak olyanok, akik egyenesen tiszteletlenségnek tartották az őt érő kritikákat.

Többen felhívták Kelly figyelmét arra is, hogy JJ mekkora marketingértékkel bír, amit a CGR bolond lenne nem kihasználni.

„Ha nem látod, mi a különbség egy hétszeres NASCAR-bajnok és a képzeletbeli, névtelen szalmabáb érvelésed között, akkor rajtad már nem lehet segíteni” – közölte egy rajongó.

Erre Kelly így válaszolt:

„A stopper nem látja a különbséget. Michael Schumacher semmit sem nyert a Mercedesnél csak azért, mert volt hét korábbi bajnoki címe. […] A Jimmie Johnsonra vonatkozó kommentjeim feltüzelték az embereket, úgy látom. Senki sem tudott viszont felhozni olyan adatot, ami megcáfolná a mondandómat. Én azt szeretném, ha sikeres lenne, de ne pártfogoljunk már egy legendát azzal, hogy azt állítjuk, az egyéni legjobb eredményének számító tizenkilencedik hely öt verseny alatt jónak számít.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy