“Fárasztó látni Jimmie Johnson mosdatását” – Éles kritikát kapott az IndyCarban bukdácsoló szupersztár

“Fárasztó látni Jimmie Johnson mosdatását” – Éles kritikát kapott az IndyCarban bukdácsoló szupersztárJól tudta Jimmie Johnson, hogy az IndyCar-programja nem lesz sétagalopp.

A hétszeres NASCAR Cup-bajnok szupersztár a Chip Ganassi Racing újoncaként hajt pályára a szezon épített és utcai pályás versenyein, finoman szólva is egyelőre inkább kevesebb, mint több sikerrel.

A 45 éves versenyző rendre a mezőny végén tanyázik, az edzéseken és kvalifikációkon gyakran másodpercekre lemaradva a mezőny többi tagjától.

Johnson ráadásul nem csak lassú, de rendszeresen hibázik is, több sárga és piros zászlós szakaszt előidézve kicsúszásaival.


hirdetés


A megszállott triatlonista és hosszútávfutó amerikai ráadásul hiába számít elképesztően fittnek, saját bevallása szerint még mindig megviselik az Indy-gép vezetésével járó erőhatások.

Debütálása óta azonban már öt futam eltelt, a türelem pedig kezd elfogyni vele szemben.A kritikusok szerint külön negatív fényt vet Johnson bukdácsolására Scott McLaughlin teljesítménye.

A háromszoros Supercars-bajnok – egy 2010-es, alacsonyan rangsorolt szériát leszámítva – szintén nem rendelkezik open-wheel múlttal, ennek ellenére tisztesen helytáll a Team Penske 3-as Dallara-Chevyjének volánja mögött.

Ő ráadásul bevállalta az oválokat is, noha JJ-jel ellentétben neki egészen az idei évig zéró tapasztalata volt ezen a pályatípuson. Az új-zélandit végül Texasban a másodikként intették le, az Indy 500-on pedig őt választották meg a legjobb újoncnak.

A versenyzőtársak azonban kitartanak Johnson mellett és ha arra kerül sor, a közösségi média hiénafelületén is hajlandóak nyilvánosan kiállni mellette.

A detroiti duplaforduló vasárnapi, második futama után a sportstatisztikus Sean Kelly állt bele JJ-be.

“Jimmie Johnson IndyCar-teljesítményének furcsa mosdatása egyre fárasztóbb már” – írta Twitterén Kelly.

“Nincs még egy olyan versenyző, aki ennyi türelmi időt kapott volna Chip Ganassitól, miközben a másik három pilótája már mind versenyt nyert idén. Ha no-name Jimmie lenne, akkor már keresztre feszítették volna.”

Alexander Rossi rögtön reagált és “hülye kinyilatkoztatásnak” nevezte Kelly szavait, amivel Simon Pagenaud is egyetértett.A rajongók többsége szintén Johnson pártját fogta, sőt, akadtak olyanok, akik egyenesen tiszteletlenségnek tartották az őt érő kritikákat.

Többen felhívták Kelly figyelmét arra is, hogy JJ mekkora marketingértékkel bír, amit a CGR bolond lenne nem kihasználni.

“Ha nem látod, mi a különbség egy hétszeres NASCAR-bajnok és a képzeletbeli, névtelen szalmabáb érvelésed között, akkor rajtad már nem lehet segíteni” – közölte egy rajongó.

Erre Kelly így válaszolt:

“A stopper nem látja a különbséget. Michael Schumacher semmit sem nyert a Mercedesnél csak azért, mert volt hét korábbi bajnoki címe. […] A Jimmie Johnsonra vonatkozó kommentjeim feltüzelték az embereket, úgy látom. Senki sem tudott viszont felhozni olyan adatot, ami megcáfolná a mondandómat. Én azt szeretném, ha sikeres lenne, de ne pártfogoljunk már egy legendát azzal, hogy azt állítjuk, az egyéni legjobb eredményének számító tizenkilencedik hely öt verseny alatt jónak számít.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy