Egymillió dolláros Kyle: Larson győzelmével zárult a NASCAR texasi All-Star versenye

Egymillió dolláros Kyle: Larson győzelmével zárult a NASCAR texasi All-Star versenye
credit:NASCARÉlő rockzenével kísért felvezető körök, a mezőnyt két szakasz között feje tetejére állító sorsolások eredményét a kilencvenes évek vetélkedőinek stílusában bemutató Dallas Cowboys cheerleaderek és lelátókon átívelő, óriási buli.

A NASCAR Cup Series 2021-es, bajnokságon kívüli All-Star Race-e pontosan azt nyújtotta, amire előzetesen számítani lehetett: giccses show-műsorba csomagolt, de hamisítatlan autóversenyt.


hirdetés


A már túlzásokba esően megbonyolított formátum jóvoltából a mezőny hat rövid szakaszban feszülhetett egymásnak, amelyek végeztével a legtöbb esetben megkeverték a mezőny sorrendjét .Ennek révén garantált volt a folyamatos, unalmas percek nélküli harc a pályán.

A viadalnak most először adott otthont a Texas Motor Speedway, meghívást pedig azon pilóták kaptak rá, akik jelenleg teljes szezonosak, emellett pedig 2020-tól számolva legalább egy pontozásos futamot (vagy a tavalyi All-Start) nyertek.

Azon versenyzőknek is esélyük volt azonban a mezőnybe jutásra, akik nem rendelkeznek győzelemmel az elmúlt 12 hónapból.

Nekik két lehetőség kínálkozott: az All-Star Open, valamint a rajongói szavazás.A kvalifikációs futamon végül Aric Almirola, Ross Chastain és Tyler Reddick vívta ki az indulás jogát, míg a szurkolók Matt DiBenedetto mellett tették le a voksukat.Végső győztes azonban csak egy lehetett.

Ő pedig nem volt más, mint a lassan már androidokat megszégyenítő formát mutató Kyle Larson.

A Hendrick Motorsports pilótája – aki az egész hetet végigversenyezte az eldorai late model dzsemborin – az utolsó, tízkörös szakaszban maga mögött tudta tartani a Team Penske-s Brad Keselowskit, bezsebelve ezzel idei negyedik – ebből zsinórban harmadik Cup-győzelmét – nem beszélve az All-Star legjobbjának járó, kerek egymillió dollárról.

Ezt mind te csináltad” – méltatta csapatrádión pilótáját az 5-ös Chevy crew chiefje, Cliff Daniels.

“Ezt az egészet te magad vitted véghez, Kyle Larson!”

Az All-Start már 2019-ben is megnyert kaliforniai nem értett ezzel egyet:

“Csapatmunka volt, ez mindannyiunk közös érdeme.”Larson és Keselowski mögött harmadikként a tavalyi győztes Chase Elliott zárt. Na nem mintha ennek nagy jelentősége lett volna, lévén pontokat nem osztottak, pénzdíj pedig csak az első helyezettnek járt.

A pitcsapatok versenyében Elliott 9-es autójának legénysége nyert. A gárda az ötödik szakaszban hajtotta végre a futam leggyorsabb kiállását, így 100.000 dollár ütötte a markukat.

A Cup éles szezonja június 20-án, a Nashville Superspeedwayen folytatódik.Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy