O’Ward újabb győzelmet szerzett a McLarennek, Grosjean dühében tűzoltónak állt

O’Ward újabb győzelmet szerzett a McLarennek, Grosjean dühében tűzoltónak álltA Detroit GP vasárnapi futamán, tizenhatodik helyről rajtolva, a hajrában hatalmas versenyzést bemutatva aratta idei – és egyben teljes IndyCar-karrierje -második győzelmét Patricio O’Ward.

A 22 éves tehetség ezzel a szezon első olyan pilótája lett, aki már egynél többször állhatott fel a dobogó tetejére.

Ezen siker az Arrow McLaren SP számára is hatalmas jelentőségű volt, lévén alig huszonnégy órával korábban még másik versenyzőjük, Felix Rosenqvist testi épségéért izgulhattak.

A svéd szerencsére komolyabb sérülés nélkül megúszta a szombati futamon történt horrorbukását és már a kórházat is elhagyhatta.O’Ward azonban nem feledkezett meg róla és a kockás zászlót követően rögtön Rosenqvistnek ajánlotta győzelmét.


hirdetés


A mexikói – aki átvette a vezetést az összetett tabella élén – a leintés után is megemlítette csapattársát:

“Megmondtam Felixnek, hogy megcsinálom… Én pedig olyan ember vagyok, aki tartja a szavát!”

A viadal utolsó szakaszában O’Ward elképesztő formát mutatva, magabiztosan tört előre, míg a vezetést három körrel a vége előtt vette át a viseltes abroncsaival küzdő Josef Newgardentől, innentől fogva pedig már magabiztosan robogott az újabb győzelem felé.A Team Penske kétszeres bajnokának – hiába indult a pole-ból és állt az élen 67 körön át a 70-ből – végül 6.75 másodperces lemaradással be kellett érnie a második hellyel, míg a harmadikként Alex Palou zárt a Chip Ganassi Racing színeiben.

A spanyol pilóta ezzel az összetett második helyére esett vissza, egyetlen ponttal lemaradva O’Ward mögött.Top 5-ös helyezéssel távozott Detroitból még Colton Herta (Andretti Autosport) és Graham Rahal (RLL Racing) is.

A szombati, első futam legjobbja, Marcus Ericsson ezúttal a kilencedikként ért célba.

A verseny során három alkalommal volt szükség a pace carra.

Rögtön az első körben Max Chilton futott rá James Hinchcliffe gépére, aminek következtében az utcai pálya 3-as kanyarjának gumifalában landolt.

Rendkívüli szervizelés után a carlinos vissza tudott térni a pályára, de végül csak két kör hátrányban, a 22.-ként fejezte be a futamot.

A második sárga szakaszt Jimmie Johnson megpördülése hozta el az 54. körben, pár perccel később pedig Romain Grosjean kigyulladt autója miatt kellett visszatérnie a pace carnak.A DCR/RWR újoncának Dallara-Hondájában a túlmelegedett fék kapott lángra. A versenyző kiugrott a gépből és egyből nehezményezte is, hogy még nincsenek ott a biztonsági csapat tagjai.

Grosjean a kerítés másik oldalán álló sportbíróktól kért poroltót, de ekkorra már megérkezett az AMR Safety Team, amelynek emberei rögtön odébb is tessékelték a pilótát.

Neki ez nem igazán tetszett, olyannyira, hogy konkértan földhöz vágta a tűzoltó készüléket.

Nem ez volt az egyetlen incidense Grosjeannak.

A verseny féltávja után összeért Jack Harveyval, aminek következtében a Meyer Shank Racinges ki is forgott.

Elkerülhető ütközés miatt a 35 éves franciát áthajtásos bünetetésre ítélték.

Az IndyCar következő versenyét június 20-án, Road Americán rendezik.Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy