Elátkozott Arrow McLaren – A csapat, amelynek útját horrorbalesetek kísérik

Eltákozott Arrow McLaren – A csapat, amelynek útját horrorbalesetek kísérik
Rosenqivst detroiti bukása felülnézetből (credit:NBC)Nincs még egy olyan szerencsétlen, már-már “elátkozott” csapat, amelynek életét annyi tragédia és sorsfordító incidens árnyékolta volna be, mint az Arrow McLaren SP.

A gárdát 2001-ben alapította meg Sam Schmidt azt követően, hogy az egy évvel korábbi, Walt Disney Speedwayen elszenvedett tesztbalesete következtében nyaktól lefelé megbénult.

Az új élethelyzet ráadásul nem volt teljesen ismeretlen az ex-versenyző számára, hiszen már édesapja is paralízissel élt, szintén egy versenyautóval történt bukás miatt.

Arra azonban gondolni sem mert, hogy a csapata útját is negatív események sorozata fogja követni.


Csak felsorolás szintjén a legsúlyosabbak:


Ryan Briscoe-t sem sok választotta el attól, hogy istenesen összetörje magát 2015-ben, Fontanán, Hinchcliffe helyetteseként a csapat 5-ös Dallara-Hondájában.

Az ausztrál származású (de néhány éve már amerikai állampolgársággal bíró) pilóta szerencsére sértetlenül megúszta, de ez a bukás akkor is az utóbbi idők egyik legbrutálisabb jelenetsorát hozta.

Briscoe igyekezett fekete humorral lereagálni a történteket és amikor pár nappal később visszatért a baleset helyszínére még az autó által a pálya füvében hagyott gödörbe is belefeküdt, mintha csak a sírja lenne (könnyen lehetett is volna).A gárdát 2021-ben sem kíméli a sors.

A detroiti duplaforduló szombati futamán a 7-es számú Dallara-Hondát vezető Felix Rosenqvist csapódott óriási erővel a hatrétegű gumibáláknak, majd a mögötte lévő betonfalat is kidöntötte.

A svéd nem úszta meg kórház nélkül, de szerencsére a sérülései nem bizonyultak életveszélyesnek.“Sikerek és veszteségek váltogatják egymást” – nyilatkozta a balszerencsék kapcsán Schmidt a veterán riporter Marshall Pruett podcastjében napokkal a Rosenqvist-incidens előtt.

“Rengeteg csapás ért bennünket és ha belenézünk a visszapillantó tükörbe, akkor csak annyit tudunk mondani: ‘Mi a fene?’ Ott volt Hinch 2016-os, Indy 500-as pole-ja, majd 2018-ban jött Robby [Wickens] balesete. És ez folyamatosan így megy …. fent és lent…. Ahhoz, hogy végképp abbahagyjam az egészet 2011-ben, Dan elvesztésekor álltam a legközelebb. Pont akkor szállt be Davey Hamilton társtulajdonosként, végül ő bátorított, hogy ne adjam fel.”

Hamilton 2013 végén megvált tulajdonrészétől.

A Schmidt Peterson Motorsportsba 2020-ban vásárolta be magát a McLaren, a tulajdonosi gárdát azonban továbbra is Schmidt és Ric Peterson alkotja.

Jól jönne nekik egy ördögűző is.Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy