Bumm! Askew ugrik be a sérült Rosenqvist helyére Detroitban!

Bumm! Askew ugrik be a sérült Rosenqvist helyére Detroitban!
credit: IndyCar MediaAz IndyCar főorvosa, dr. Geoffrey Billows hivatalos tájékoztatása szerint nem szenvedett életveszélyes és/vagy végtagokat veszélyeztető sérüléseket Felix Rosenqvist.

A 29 éves pilóta az IndyCar szombati, detroiti fordulójának 24. körében csapódott falnak nagy sebességgel az utcai pálya 6-os kanyarjában.

Az ütközés olyan nagy erejű volt, hogy nem csak a hatrétegű gumibálákat zúzta szét, de még a mögötte lévő betonfalat is kis híján kidöntötte.


hirdetés


Rosenqvistet a baleset után kórházba szállították, ahol nem tártak fel komolyabb problémákat nála, de elővigyázatosságból az éjszaka folyamán még megfigyelés alatt tartják.

Nem sokkal később maga a svéd is bejelentkezett a közösségi médiában és elmondta, hogy jól érzi magát, noha nagy fájdalmakkal küzd.Az Arrow McLaren SP szinte ezzel párhuzamosan be is jelentette, hogy Rosenqvist helyét Oliver Askew fogja átvenni a 7-es számú Dallara-Chevy volánja mögött a vasárnapi versenyen.

Vagy inkább úgy is mondhatnánk, hogy az amerikai visszaveszi az autót.

Ironikus módon ugyanis tavaly még pont Askew terelgette a szóban forgó gépet tizenkét futamon keresztül, a szezon végén azonban az AMSP úgy döntött, nem tart többé igényt a szolgálataira és inkább a Chip Ganassi Racingtől érkező Rosenqvistet szerződteti le.

A válás oka egy interjú volt.

A 2019-es Indy Lights bajnok az Associated Pressnek lenyilatkozta, hogy az Indianapolis 500-on történt baleset során agyrázkódást szenvedett, egyre súlyosbodó tünetei ellenére azonban még további négy futamon is elrajtolt.

Ezzel kvázi rossz színben tüntette fel a csapatot és a szériát is, azt sugallva, hogy nem fordítanak elég figyelmet a versenyzők egészségügyi állapotára, pláne, ha annak következtében akár még közveszélyes is lehet.

Askew utoljára idén februárban ült IndyCar-autóban, amikor a Kanadában rekedt James Hinchcliffe helyére ugrott be az Andretti Autosport szezon előtti tesztjén.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy