Will Power kiakadt: Az IndyCart nem érdeklik a versenyzők

Will Power kiakadt: Az IndyCart nem érdeklik a versenyzők
credit:IndyCar MediaA detroiti duplaforduló szombati futamán harminchét körön át haladt az élen a hetvenből Will Power, beleértve a hajrát is, amikor már szinte a zsebében érezhette IndyCar-karrierje negyvenedik győzelmét.

Álmai azonban a legkegyetlenebb módon foszlottak szét.

A hatvanötödik körben a DCR/RWR-es Romain Grosjean a 9-es kanyar falának csapta autóját. Ezt követően rögtön piros zászlót léptettek életbe a zöld jelzés alatti befejezés érdekében.

A szabályok szerint a teljes mezőnyt kiparancsolták a pitlane-re, ahol hosszú perceken át kellett várakozniuk a sütőnek beillő forróságú cockpitben.


hirdetés
Power maga is a fizikai rosszullét határán táncolt, emellett pedig az autója ECU-jáért is aggódott, így a csapatrádidón kétségbeesetten követelt ventilátort.

Erre azonban csak később kapta meg az engedélyt, a legrosszabb pedig be is következett.

Az újraindítás előtt az ECU megadta magát, a 12-es Dallara-Chevybe pedig csak nagy nehézségek árán tudták újra életet lehelni. Mire ez sikerült, Power már csak a mezőny végére tudott besorolni, a győzelmet pedig így Marcus Ericsson örökölte meg.

“Dühös vagyok az IndyCarra!” – fakadt ki az ausztrál a leintés után az NBC riporterének.

Én voltam az első autó a pitlane-en, de nem engedték, hogy odaadják a ventilátort, mert meg kellett várni, mire az utolsó autó is beáll. Totál megsült az ECU. A versenyirányításnál lévő srácok sosem hallgatnak ránk, versenyzőkre. Soha! Nem érdekli őket, hogy mit mondunk. Nagyon sok jó ötletet adtunk már nekik, de egyszerűen nem érdekli őket. A belemet kidolgoztam ma! Rengeteg pénzt ölünk bele, erre jön egy ilyen idióta döntés, mint most a piros zászló.”

Az IndyCar később annyit reagált Power szavaira, hogy a szabálykönyvnek megfelelőn jártak el. Emellett rámutattak arra is, hogy az első négy autó egyszerre állt be, mégis csak egyedül a 12-esnek nem sikerült újraindulnia.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy