IndyCar: Power az élen, pörögtek-forogtak az autók a detroiti edzésen

IndyCar: Power az élen, pörögtek-forogtak az autók a detroiti edzésen
credit:IndyCar MediaEseménydúsan alakult az IndyCar detroiti duplafordulójának első és egyetlen gyakorlása.

A 75 perces edzés során ugyanis az utcai pálya folyamatosan szedte áldozatait.

Rögtön az elején sikerült teljesen egyszerre kipördülnie két újoncnak is Scott McLaughlin és Jimmie Johnson személyében. Míg utóbbi ganassis elkerülte a fallal való kontaktot, addig a Team Penske új-zélandija nyílegyenesen, orral beleállt.


hirdetés


McLaughlin szerencsére sérülés nélkül megúszta az incidest, a 3-as számú Dallara-Chevy viszont már nem mondhatta el ezt magáról. Ennek következtében nem is tudta folytatni az edzést.

Nem sokkal később egy újabb debütáns, a Dale Coyne Racing/Rick Ware Racinget szolgáló Romain Grosjean is megforgott, gépének hátuljával enyhén érintve a falat. Némi szervizelés után a francia vissza tudott térni a pályára, de legjobb köre végül csak a tizenharmadik helyre lett elegendő.

Szintén necces pillanatokat élt át az Ed Carpenter Racing ifjonca, Rinus VeeKay, valamint az Andretti Autosport veteránja, James Hinchcliffe is.A leintést követően Will Power zárt a tabella élén 1:17.2768-cal, 0.1523 másodpercet adva a másodikként zárt Sébastien Bourdais-nak (AJ Foyt Racing).Harmadikként Pato O’Wardot érte a kockás zászló az Arrow McLaren SP színeiben Scott Dixon (Chip Ganassi Racing) és Alexander Rossi (Andretti Autosport) előtt.

A Detroit GP szombati futamának kvalifikációját magyar idő szerint délután, 17:00-kor rendezik.Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy