Hiába a könyörgés, nem terjeszti ki Castroneves IndyCar-programját az MSR

Hiába a könyörgés, nem terjeszti ki Castroneves IndyCar-programját az MSRAz utóbbi évek egyik legnagyobb, motorsport vonatkozú szenzációját hozta május végén Helio Castroneves azzal, hogy 46 évesen, a mezőny fiatal tehetségeit legyőzve behúzta karrierje negyedik Indy 500 győzelmét.

Történelmi sikerét követően a brazil sztár megpróbálta rávenni a Meyer Shank Racinget, hogy terjesszék ki a jelenlegi, hat futamra szóló programját.

A csapat – amely Helio révén nem csak első Indy 500, de egyben legelső IndyCar-elsőségét is aratta – azonban nemet mondott és már hivatalosan be is jelentette, hogy a most hétvégi, detroiti duplafordulón csak egy autót, a Jack Harvey által vezetett, teljes szezonos #60 Dallara-Hondát indítja.


hirdetés


“Annyira akartam versenyezni Detroitban” – nyilatkozta Castroneves virtuális sajtótájékoztatóján.

“Nagyon kedves a szívemnek ez a hely, de megértem a csapat álláspontját. Nem lehet mindent egyszerre, ugye? Azt gondoltam, ennyit talán megkaphatnék, de tisztában vagyok a prioritással. Ez nem úgy működik, hogy ‘na gyere, pattanj be az autóba’.”

Castroneves eddig háromszor tudott nyerni a detroiti utcákon, legelső sikerét követően, 2000-ben pedig pontosan itt hajtotta végre először a híres kerítésmászást, ami mára a védjegyévé vált.

Unatkozni azonban nem fog ezen a hétvégén, lévén ő is ott lesz Camping World SRX Series szombati debütáló futamának mezőnyében.Az IndyCarban jelen állás szerint legközelebb augusztus 8-án, a nashville-i utcai fordulón láthatjuk viszont. Ezt követően még pályára viheti az MSR autóját az indianapolisi roadon (aug. 14.), Portlandben (szept. 12.), Laguna Secán (szept. 19.), valamint a Long Beach-i szezonzárón (szept. 26.).

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy