Daniels: Kyle Larson egy állat és ezt annyira jó látni

Daniels: Kyle Larson egy állat és ezt annyira jó látni
credit:NASCARA Hendrick Motorsports hihetetlenül elkapta a fonalat az idei NASCAR Cup-szezonban.

Tizenhat versenyt követően már a gárda mind a négy pilótája látogatást tehetett a victory lane-en, többszörös győztesnek közülük viszont egyelőre csak Kyle Larson számít.

A 28 éves kaliforniai Las Vegas után Charlotte-on, majd Sonomán is nyerni tudott, méghozzá hihetetlen dominanciával. Ezzel együtt azt is elmondhatja magáról, hogy a legutóbbi öt versenyt kivétel nélkül a top 2-ben fejezte be.

A sikereket még maga a Larson által vezetett, 5-ös számú Chevy crew chiefje, Cliff Daniels is ámulva figyeli.


hirdetés


“Meg kell csípnem magam, hogy elhiggyem” – nyilatkozta a szakember.

“Az embereink erősek a műhelyben, erősek a pályán, erősek a pitben…. A spotterek fantasztikus munkát végeznek, Kyle pedig a volán mögött…. Ó, ember! A srác egy állat és ezt annyira jó látni!”

A múlt hétvégi, sonomai road-futamon és az ezt megelőző, charlotte-i Coca-Cola 600-on Larson nem csak a győzelmet zsebelte be, de sikerült az összes szakaszt megnyernie, továbbá ő töltötte az élen a legtöbb kört is.“Sonoma előtt még csak számítani sem mertem arra, hogy ezt megcsinálhatjuk. Tudom, hogy a csapat teljes mértékben képes rá, de annyi ismeretlen tényezővel néztünk szembe… Végül összejött, mindenki fenomenális volt, különösen Kyle. Nagyon különleges nap volt.”

A hatszáz mérföldes, charlotte-i megmérettetésen Larson a HMS 269. győzelmét hozta, amivel a csapat átvette a vezetést az örökranglista élén. Ezen rekdordot Sonomán 270-re növelte és gyaníthatóan a szám az idény során tovább fog emelkedni.

Mindemellett a gárda megszakítás nélkül a negyedik futamát zárt úgy, hogy minimum az első két helyen az ő autóik értek célba. Erre eddig ​csak egyetlen egyszer, még 1956-ban akadt példa.

“El voltunk kényeztetve” – folytatta Daniels.

“Sonomára készülve nagy segítséget kaptunk Chase-től [Elliott] és Alantől [Gustafson, a 9-es autó crew chiefje] is. Betekinthettünk a jegyzeteikbe, beállításaikba és egyéb fontos dolgokba, amiket az évek során kitapasztaltak. Ez nagyon megkönnyítette a munkánkat Sonoma előtt. Köszönettel tartozunk nekik.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy