Brutális baleset történt a TC America virginiai versenyén

Brutális baleset történt a TC America virginiai versenyénMinden túlzás nélkül a 2021-es autósport-szezon eddigi legdurvább balesete zajlott le szombaton, a Virginia International Racewayen.

A TC America bajnokság első futamának tizenegyedik percében a Team Mini Cooper 60-as számú autóját vezető Mark Pombo ütközött az egyik ellenfelével.


hirdetés


Az incidens erejét jól szemlélteti, hogy a 38 éves versenyző járműve több szaltót leírva a földbe csapódott, majd innen visszapattanva újra a levegőbe emelkedett.

A szériában öt győzelemmel rendelkező, 2019-ben az összetettet harmadikként zárt Pombo a baleset után teljesen eszméleténél volt és kommunikált a segítségére siető biztonsági csapat tagjaival.

A TC America hivatalos sajtóközleménye szerint a pilótát az érvényben lévő agyrázkódás-protokollt szem előtt tartva a közeli kórházba szállították alapos kivizsgálás céljából.

A VIR a GT World Challenge mezőnyét sem kímélte, ahol a veterán Matt Dalton szakította át a szalagkorlátot.A Notlad Racing by RS1 Teamnek vezető versenyző a hírek szerint szintén tudatánál volt, de Pombohoz hasonlóan őt is mentőhelikopterrel kellett kórházba juttatni.

A szerencsétlenül járt pilóták állapotáról egyelőre nem áll rendelkezésre pontosabb információ.


Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy