Steiner: Az F1-nek még várnia kell egy amerikai tehetségre

Steiner: Az F1-nek még várnia kell egy amerikai tehetségre
credit:IndyCar MediaIdén kezdte meg hatodik Formula 1-es szezonját a Haas F1 Team.

A Gene Haas nevével fémjelzett gárda debütálása előtt még egy igazi, amerikai különítményként képzelte el jövőjét a száguldó cirkuszban amerikai személyzettel és persze versenyzőkkel.

Most már 2021-et írunk, a csapat radarján azonban továbbra sincs USA-ból származó pilóta.

Eddig a legközelebb ehhez a floridai születésű, ezáltal amerikai állampolgársággal is rendelkező Pietro Fittipaldi volt, aki a tavalyi év utolsó két futamán helyettesíthette a sérült Romain Grosjeant. A dolog egyetlen szépséghibája, hogy a legendás Emerson Fittipaldi unokája inkább a brazil zászló alatt építi karrierjét.hirdetés


“A Formula 1 szeretne egy amerikai verenyzőt és mi magunk is így vagyunk ezzel” – nyilatkozta az Autoweeknek a Haas csapatfőnöke, Günther Steiner.“Nyilván vizsgálódunk az ügyben, de van egy bökkenő, a szuperlicenc, amivel nem sok amerikai rendelkezik jelenleg. Továbbá tehetségesnek is kell lennie.”

Pontszámok tekintetében az F1-es szerepléshez momentán a 2019-es IndyCar-bajnok Josef Newgarden állhatna a legközelebb, míg az utóbbi hetekben a világbajnoki sorozattal szóba hozott – azóta viszont már az Andretti Autosporttal szerződést hosszabbított – Colton Herta is jó úton halad az engedélyhez szükséges kreditek gyűjtésében.

“Soha nem beszéltem Coltonnal” – reagált Steiner a 21 éves kaliforniait firtató kérdésre.

Ugyanakkor mindannyian tudjuk, hogy nincs neki szuperlicence. Türelmesnek kell lennünk [a potenciális, amerikai pilóta kapcsán]. Van néhány srác az F3-ban, akik ígéretesnek tűnnek. Meglátjuk, mit lehet tenni.”

Az eddigi utolsó versenyző, aki amerikai színekben állt rajthoz az F1-ben Alexander Rossi volt, még 2015-ben.

Idekapcsolódó hír, hogy néhány nappal ezelőtt Ross Brawn úgy nyilatkozott, hogy szeretnének szövetségre lépni az IndyCarral annak érdekében, hogy az F1 könnyebben meg tudja vetni a lábát az USA-ban.

A szakember még attól sem zárkózott el, hogy a Monacói Nagydíjat a jövőben se rendezzék meg az Indy 500-zal egy napon, így a száguldó cirkusz aktív versenyzői is indulhatnának a legendás viadalon.

Erről az alábbi cikkben lehet bővebben olvasni:>>>>>Az F1 nyitott az IndyCarral való együttműködésre, beleértve aktív pilóták Indy 500 programját is

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy