Két versenyen is Hailie Deegan helyettesíti Tony Kanaant az SRX-ben

Két versenyen is Hailie Deegan helyettesíti Tony Kanaant az SRX-ben
credit:NASCARA korábbi tervekkel ellentétben Tony Kanaan mégsem tudja bevállalni a júniusban rajtoló Camping World SRX Series (kezdeti nevén Superstar Racing Experience) teljes, hat versenyből álló szezonját.

A brazil veterán ezen széria, valamint részidős IndyCar-programja mellett teljes idényt fut a Stock Car Brasilban is, amelynek két fordulója egybeesik az SRX június 19-én, a Knoxville Racewayen, valamint július 10-én a Slinger Speedwayen rendezendő futamaival.

A szóban forgó versenyeken Kanaan helyét a szintén a Camping World támogatását élvező NASCAR Truck Seriesben szereplő Hailie Deegan veszi át.


hirdetés


A 19 éves hölgyet maga az „öregfiúk bajnokságát” Tony Stewarttal közösen megálmodó Ray Evernham választotta ki.

„Tony Kanaan nagyon sokat fog hozni az SRX-nek tehetség és személyiség szempontjából egyaránt” – nyilatkozta a szakember.

„Szerettük volna, ha mind a hat futamon a mezőnyben van, de még így sem panaszkodunk, hogy végül csak négy lett belőle. Ez a fordulat ráadásul lehetőséget adott nekünk arra, hogy találjunk a helyettesének olyasvalakit, aki szintén erős személyiséggel bír, emellett pedig nem fél kerék a kerék ellen harcolni az első helyért. Hailie tökéletesen megfelel erre a feladatra, hiszen már több győzelmet is aratott az SRX-éhez hasonló pályákon. Itt ráadásul olyan pilóták ellen versenyezhet, akik a motorsport történetének legnagyobb nevei közé tartoznak.”

Deegan örömmel mondott igent a felkérésre.

„Megtiszteltetés számomra, hogy az SRX részese lehetek, hálás vagyok érte. Imádom a versenyzést. Nyolcévesen vágatm bele a Lucas Oil Off-Road Seriesben, az utóbbi öt évben pedig már aszfalton igyekszem feljebb lépdelni a szamárlétrán. Az SRX kihívása igazán vonzó számomra. Különböző pályatípusokon, aszfalton és dirtön egyaránt megméretik magukat, ráadásul olyan, különböző szakágakból érkező pilótákkal, akik ellen nem minden nap adatik meg az esély a versenyzésre. Nagyon különleges, egyedi lehetőséget kaptam.”

Az IndyCarban Kanaan szintén egy másik pilótával, név szerint Jimmie Johnsonnal osztozik a Chip Ganassi Racing 48-as Dallara-Hondáján.

„Úgy érzem, az idei szezonom sztorija lett, hogy valaki más vezeti az autómat! Nyilván szerettem volna a teljes SRX-idényt teljesíteni, de van két olyan kötelezettségem, amit nem szeghetek meg. Értékelem, hogy mindenki rugalmasan állt hozzá. Amikor először hallottam az SRX-ről, rögtön jeleztem, hogy benne akarok lenni. Örülök Hailie Deeganek, reméli élvezni fogja. Ez az egész széria óriási lehetőség mindannyiunk számára.”

Az SRX Series június 12-én, a connecticuti Stafford Motor Speedwayen startol el a mezőnyben olyan sztárokkal, mint Bill Elliott, Paul Tracy, Tony Stewart, Bobby Labonte, Michael Waltrip, Marco Andretti és a friss, négyszeres Indy 500-győztes Helio Castroneves.