Castroneves: Még akár hatszoros Indy 500-győztes is lehetek

Castroneves: Még akár hatszoros Indy 500-győztes is lehetek
credit:IndyCar MediaHelio Castroneves múlt vasárnap kaparintotta meg negyedik Indy 500-győzelmét.

A verseny jelentős, mintegy 51%-os nézettségbeli növekedést hozott az előző évhez viszonyítva, a csúcsot pedig a brazil pilóta utolsó körei, majd frenetikus ünneplése produkálta több, mint hétmillió szempárral a képernyők/kijelzők előtt.

A Meyer Shank Racing veteránja a Forbesnak adott legújabb interjújában elárulta, hogy a nagy napot megelőzően egy komoly problémával szembesültek, ami akár a teljes futamukra hatással lehetett volna.

“Szombaton az autóm jobb hátsó kerekéért felelős srác megsérült, úgy tűnt, nem lesz képes elvégezni a munkát. Abban a helyzetben találtuk magunkat, hogy fogalmunk sem volt mi lesz innentől. Ha le kell őt cserélni, akkor az azt jelenti, hogy egy olyan ember lesz helyette, akinek még csak gyakorlási lehetőség sem jutott…. A verseny után megkérdeztem, hogy ki dolgozott végül azzal a kerékkel, mert piszkosul jól csinálta. Erre azt a választ kaptam, hogy maradt a sérült srác. Másnap láttam őt a banketten, a lába borzasztóan be volt dagadva. El sem tudom képzelni, hogyan tudott egyáltalán cipőt húzni. Nem látszott a bokája sem, de nem adta fel. Mondtam is neki, hogy innentől ő az én hősöm.”


hirdetés


A rajongói szemében viszont Castroneves a hős, aki 46 évesen győzte le hihetetlen küzdelemben az új generáció egyik legnagyobb tehetségének tartott Alex Palout-t.

Ő viszont abszolút nem foglalkozik az életkorával, inkább előre tekint.“Meglehet az ötödik is, ha Mike [Shank] ugyanezt az autót adja nekem, mint idén. Srácok, álljatok készen, mert újra fel fogjuk rázni Indianapolist! Na és a hatodik győzelem? A csillagos ég a határ! Mario [Andretti] például 53, vagy 54 éves koráig indult az 500-on. Nem szabad hallgatni a vészmadárkodó hangokra. Én csak végzem a munkámat, méghozzá azért, mert imádom.”

Az MSR győzelmét sokan a Dávid és Góliát helyzethez hasonlították, lévén egy kicsi alakulat aratott diadalt olyan hatalmas szervezetekkel szemben, mint a Team Penske, a Chip Ganassi Racing, vagy épp az Andretti Autosport.

“Amióta leszerződtem Mike-kal, már számtalanszor elmondtam: a miénk egy fiatal, hihetetlen gárda óriási potenciállal. Az IndyCarban az a szép, hogy nem kell nagy csapatnak lenned ahhoz, hogy sikert érj el. Remélem ezt továbbra is bizonyíthatom.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy