Az F1 nyitott az IndyCarral való együttműködésre, beleértve aktív pilóták Indy 500 programját is

Az F1 nyitott az IndyCarral való együttműködésre, beleértve aktív pilóták Indy 500 programját is
credit:IndyCar MediaA Forma 1 nem zárkózik el attól, hogy a versenynaptárát az Indianapolis 500-hoz igazítsa.

Az idei év volt az első 2003 óta, hogy a Monacói Nagydíjat nem a legendás, ötszáz mérföldes viadallal egyazon napon bonyolították le. Ross Brawn pedig ennek kapcsán úgy nyilatkozott, nyitottak arra, hogy ez a soron következő években is így maradjon.

“Ahogyan volt kollégánk, Sean Bratches mondogatta, ha a hullám magasra tör, akkor az összes csónakot felemeli” – idézi az F1 sportigazgatóját a RACER.hirdetés


“Mi ebben erősen hiszünk. Ha növekszik a motorsport iránti érdeklődés, akkor még több rajongó köteleződik el iránta. A ‘Harc a túlélésért’ nagy siker, új szurkolókat hozott az F1-nek. Minden kétséget kizáróan azok a rajongók más versenysorozatokra is oda fognak figyelni, mivel hirtelenjében egy új világot fedeztek fel. Mi ugyanígy vagyunk vele, azt akarjuk, hogy az Indy 500 óriási siker legyen, így amikor Amerikába megyünk, a szurkolók is keresztezni fogják egymást. Nagyszerű volt, hogy idén nem ütközött a két futam. Lehetőséget teremtett számomra arra, hogy megnézzem a versenyt, amire máskor nem volt alkalmam, mivel pont akkor szoktam visszautazni Monacóból. Remek volt a McLarennek is, mivel ők az Indyben is jelen vannak. Forma 1-es versenyzők is mindig indulnak ott, de általában csak az F1-es karrierjük után. Ha viszont nincs ütközés, akkor ennek nem kellene így lennie.”

Brawn nem titkolja, hogy a két világ összefonódásában segítséget fog nyújtani az IndyCar és az IMS első embere, Roger Penske is.

“A menedzsmentünk, beleértve magamat is teljesen nyitottak vagyunk bármilyen lehetőségre, kezdeményezésre. Mindenekelőtt növelni kell a sport látványosságát. Persze azt egyáltalán nem akarjuk, hogy ebből valamiféle hamis érzetű esemény kerekedjen. Az Indyt régi barátunk, Roger Penske irányítja. Ő mindig is érdeklődött a Forma 1 iránt és már érintett is volt benne. Szóval, nagyon is valós lehetősége van a jövőbeli együttműködéseknek.”Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy