Van pár hátborzongató egybeesés Wheldon és Castroneves Indy 500 győzelme között

Van pár hátborzongató egybeesés Wheldon és Castroneves Indy 500 győzelme között
Castroneves a 2012-es győzelmét követően tiszteleg a Wheldonról elnevezett út táblája előtt St. Pete-en (credit:IndyCar Media)Május 30-án, kereken tíz évvel Dan Wheldon második győzelmét követően újra egy részidős versenyző diadalát hozta a 105. Indianapolis 500.

Ez azonban korántsem az egyetlen közös pont Helio Castroneves és a néhai brit között.

Wheldon számára a 2011-es 500 a szezon legelső IndyCar-futama volt, akárcsak idén Castronevesnek.

A rajtot megelőzően már mindkettejük arcképe ott szerepelt a Borg-Warner Trófeán, lévén Dan 2005-ben, Helio pedig 2001-ben, 2002-ben és 2009-ben is tudott nyerni.

Szintén hasonlóság, hogy nem csak ők maguk voltak részmunkaidősek, de az autók is, amiket vezettek.


hirdetés


Ha pedig már versenygépek, a Bryan Herta Autosportot szolgált Wheldon és a Meyer Shank Racinget erősítő Castroneves egyaránt Honda-motorral látta meg a kockás zászlót.

Az idei évet megelőzően utoljára szintén 2011-ben fordult elő, hogy az Indy 500 utáni hétvégén nem rendeztek versenyt.A soron következő IndyCar-esemény ráadásul mindkét évben duplaforduló volt – egy évtizeddel ezelőtt Texasban, idén pedig Detroitban.

Ezen futamokban ráadásul az is közös, hogy nem szerepelt a mezőnyben a friss indianapolisi győztes.

Anno Wheldon csak az utolsó előtti, Kentuckyban rendezett viadalon tért vissza a szériába, míg a tervek szerint Castroneves az augusztusi, nashville-i versenyen kap újra lehetőséget.

A végére még egy extra adalék.

Wheldon a 2011-es, Las Vegas-i szezonzárón vesztette életét. Az ezt követő első futamot, St. Petersburg utcáin Helio nyerte meg.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy