A NASCAR már szinte teljesen visszatér a COVID előtti élethez

A NASCAR már szinte teljesen visszatér a COVID előtti élethez
Rajongók a NASCAR charlotte-i versenyén (credit:NASCAR)Az elmúlt időszakban már számos lazítást élvezhettek a NASCAR közösségének tagjai a versenyhétvégék során.

Egyre nagyobb arányban töltik fel a lelátókat, továbbá enyhítettek a maszkviselésre vonatkozó szabályokon is.

A legutóbbi, charlotte-i Coca-Cola 600-ra kilátogatók pedig már teljes mértékben úgy érezhették magukat, mint a világjárvány előtt: a nézőtér összes helyére árultak jegyeket, nem kellett eltakarni az arcot, el lehetett felejteni a távolságtartást, mindemellett pedig nyílt területen oltási igazolást sem kértek senkitől.

Ezek a változások azonban szinte kivétel nélkül az államban bevezetett, új előírásoknak voltak köszönhetőek.

Most viszont már maga a NASCAR is úgy döntött, ideje a belső protokollal visszatérni a COVID előtti időkhöz. Legalábbis 90%-ban.


hirdetés


A jövő heti, texasi fordulótól kezdve a garázsok ismét a régi élet szerint működhetnek tovább, bár egyelőre csak limitált számban fogják beengedni oda a vendégeket.

Nem lesz viszont már semmiféle egészségügyi ellenőrzés, beleértve a testhőmérséklet mérést és a kérdőívezést, az autók spotterei pedig 2020 tavasza óta először térhetnek vissza a pályák belső részére.A létesítmények teljes területe látogatható oltási igazolás nélkül, zárt helyeken viszont egyelőre még maszkot kell felvenniük azoknak, akik nem éltek a vakcina lehetőségével.

A futamokat felvezető programok is zömében a járványt megelőző szisztéma szerint fognak lezajlani.

A versenyzői eligazítások viszont az idei szezonban még biztosan virtuálisan kerülnek megrendezésre.

Természetesen a NASCAR azon dolgozói, akik tünetet észlelnek magukon, vagy bizonyítottan covidos személlyel kerültek kapcsolatba kötelesek ezt továbbra is jelenteni a szervezet felé.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy