Palou: Nem gondoltam volna, hogy ennyire tud fájni a második hely

Palou: Nem gondoltam volna, hogy ennyire tud fájni a második hely
credit:IndyCar MediaAlex Palou intenzív csatában maradt alul Helio Castronevesszel szemben a 105. Indianapolis 500-on.

“Fáj, nagyon fáj” – nyilatkozta a viadalt követő sajtótájékoztatón a Chip Ganassi Racinget szolgáló 24 éves pilóta, aki időben kifejezve 0.4928 másodperccel kapott ki a Meyer Shank Racing 46 esztendős veteránjától.

“Eszembe sem jutott, hogy ennyire pokoli érzés lehet a második hely egészen addig, amíg át nem haladtam a célvonalon. Ugyanakkor mégis boldog vagyok. Az autó rendkívül gyors volt, biztos vagyok benne, hogy a mi gépünk volt a legjobb a mezőnyben. Magabiztosan vezettem, nagyon kemény csatát vívtunk a végén. A jó dolog az, hogy az első két helyen Honda-motoros gépek zártak. Gratulálok Heliónak és a Hondának. Megérdemelt győzelmet arattak.”


hirdetés


Palou minden tőle telhetőt beleadott, de ez sem volt elég a bombaformában lévő Castronevesszel szemben.

“Pocsék érzés. Őszintén szólva viszont soha nem szégyen kikapni a világ egyik legjobbjától.”

A fiatal tehetség eddigi karrierje második Indy 500-át teljesítette. Ezzel szemben Castroneves már a huszonegyediket, legelső, újoncként megszerzett győzelmekor pedig Palou mindössze hároméves volt.

“A tavalyi év más volt, mivel akkor még tényleg semmi tapasztalatom nem volt” – folytatta a spanyol, aki 36 ponttal vezeti az összetettet csapattársa, Scott Dixon előtt.“Fogalmam sem volt arról, hogy mire számítsak a rajtnál, a restartoknál, a pitkiállásoknak stb. Idén már minden könnyedén ment, képes voltam arra, hogy csak a harcra koncentráljak. Nagyon büszke vagyok, hogy ilyen jól teljesítünk oválon, mivel korábban ez egy teljesen ismeretlen terep volt számomra. Jól érzem magam. Nem csinálunk őrült manővereket a pályán, csak tanulunk körről körre és igen, nagyon jól szórakozunk.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy