Lando Norris: Az Indy 500 sokkal nagyobb kihívás a Monacói Nagydíjnál

Lando Norris: Az Indy 500 sokkal nagyobb kihívás a Monacói NagydíjnálAz elmúlt évben Lando Norris többször is leszögezte, hogy élénken érdeklődik az Indianapolis 500 iránt.

A McLaren fiatal brit versenyzője a legendás viadal idei közvetítéséből is kivette a részét a Sky Sportson, aminek kapcsán nem mulaszotta el ismét leszögezni, hogy egy napon ő is ott szeretne lenni a 33 fős mezőnyben.


hirdetés
“Naná, hogy nézem” – nyilatkozta Norris a RACER-nek.

“Annyi IndyCar-futamot nézek meg, amennyit csak tudok. Jelen pillanatban még nem szerepel a terveim között [az Indy 500], mivel inkább az F1-re összpontosítok. A jövőre nézve viszont gondolkodom rajta, imádnám csinálni valamikor.”

A 21 éves pilóta szerint történelmileg nagy a hasonlóság az Indy 500 és a Monacói Nagydíj között, versenyzői szempontból viszont az előbbi sokkal vonzóbb számára.

“Én inkább szereznék bajnoki címet, mint csak futamot nyerni Monacóban. Az ottani győzelem a történelem miatt számít leírhatatlannak. Ha a pole-ból indulsz és meg tudod őrizni az első helyet az 1-es kanyarban, akkor szinte már garantált a győzelem is, úgyhogy nem kell hatalmas dolgokat véghez vinni ahhoz, hogy megnyerd. Indyben viszont más a helyzet. Jóval fantasztikusabban kell teljesíteni az első helyért a stratégiával, üzemanyaggal és hasonló dolgokkal. Monacót maga Monaco történelme teszi unikummá. Szerintem Indy sokkal inkább az a nagy presztizsű esemény, amit az emberek igazán várnak, mivel annyira különleges és más, mint amit normál esetben láthatunk. Szóval olyasmi, amit egyszer szeretnék kipróbálni.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy