Daly: Santino Ferrucci egy komplett pszichopata

Daly: Santino Ferrucci egy komplett pszichopataFinoman szólva sem zárta baráti hangulatban Conor Daly és Santino Ferrucci a Carb Dayt.

A 105. Indianapolis 500-at megelőző, utolsó edzésen az Ed Carpenter Racinget szolgáló amerikai előzni probálta RLL Racinges honfitársát, aminek során kis híján lefutott a pálya füves területére.

A történtek miatt Daly egyértelműen Ferruccit tette felelőssé.

„Valaki menjen oda Santino pitjébe és mondja meg neki, hogy egy komplett pszichopata” – fakadt ki az incidens után Daly a csapatrádión.

A 29 éves versenyző később sem nyugodott meg és az NBC-nek adott interjújában kijelentette:

„”Istenem… A srác majdnem csattant ott, ahol a múlt heti edzésen is. Közvetlenül előttem, a 2-es kanyarban, utána pedig blokkolt.Tudom, hogy egy hősnek képzeli magát, de a jó életbe is, semmi értelme nem volt annak, amit csinált. Haver, ez csak egy edzés! Vágom, hogy hős vagy, tényleg. Mindannyian azon dolgozunk, hogy jobbak legyünk. A versenyen még érteném is, de itt…. Teljesen szükségtelen volt.”

A Carb Day legjobb eredményét egyébként a versenyt pole-ból megkezdő Scott Dixon hozta 228.323 mph-s köre révén.

A Chip Ganassi Racing új-zélandi klasszisa mögött a Team Penske 50%-a zárt Simon Pagenaud – Josef Newgarden sorrendben. A negyedik tempót Daly hozta, de befért még a top 5-be Marco Andretti is az Andretti Autosport #98 Dallara-Hondájával.