IndyCar: Küszöbönáll Jimmie Johnson első ováltesztje?

IndyCar: Küszöbön áll Jimmie Johnson első ováltesztje?
credit:IndyCar MediaA 105. Indianapolis 500 kvalifikációs hétvégéjét megelőzően Jimmie Johnson még csak nézőként sem volt jelen a legendás versenyen.

A Chip Ganassi Racing újonca idén viszont már az NBC kommentátoraként vette ki részét a pályán zajló küzdelmekből és közben fokozódó irigységgel szemlélte, amint Tony Kanaan megteszi köreit a 48-as Dallara-Chevy volánja mögött.

Ezen autót épített és utcai pályákon Johnson terelgeti, az oválokon viszont a veterán brazil veszi át a kormánykerekét.

“Tudtam, hogy a dolog kétesélyes lesz” – nyilatkozta a hétszeres NASCAR Cup-bajnok az AP-nek.

“Vagy totálisan az oválversenyzés ellen leszek, vagy épp ellenkezőleg és elkezdem vizsgálni a következő logikus lépés, azaz egy teszt lehetőségét.”


hirdetés


Johnson az open-wheel jellegéből adódó kockázat miatt nem vállalta be idén az oválokat, de emellett a felesége aggodalmai is nagy szerepet játszottak a döntésben.Az IndyCarban tavaly debütált aeroscreen hatékonyságát látva azonban Chandra kezd megenyhülni és JJ is egyre inkább azon kapja magát, hogy ezen a pályatípuson jár az esze.

“Engedem egy kicsit nőni a szakállam, hogy Jimmie ne érezze annyira öregnek magát” – mondta nevetve Kanaan, aki a harmadik helyről kezdheti meg most vasárnap karrierje huszadik Indy 500-át.

“Minél jobban teljesítek az autóban, Jimmie annál inkább át akarja venni a helyem. Folyton a hátam mögött volt, egy idő után már attól féltem, hogy ha egy pillanatra nem nézek oda, már bele is pattan és elhajt vele. Ha ez így megy tovább, akkor lehet, hogy az idei lesz az utolsó versenyem a 48-asban.”

A csapat helyzetét viszont nehezíti, hogy mindkét pilótával szerződésben állnak 2022 végéig.

A hírek szerint azonban Ganassiék már úgy készülnek, hogy Johnson belátható időn belül megteheti első köreit oválon, de ez egyelőre nem garantál semmit.

“Chip tudja, még hezitálok, hogy induljak-e majd oválpályákon is. Ha csak egyet választhatnék közülük, akkor az természetesen az Indy 500 lenne. Sok dolognak kell viszont még történnie a részemről annak érdekében, hogy teljes bizonyossággal ott legyek a jövő évi 500-on. Ugyanez a helyzet a CGR-rel. Máris kibővültünk, lehet ezt még fokozni? Szóval, pár hónapon belül meglátjuk, mi lesz.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy