NASCAR: Felfüggesztették Chase Elliott várandós nő bántalmazásával gyanúsított spotterét

NASCAR: Felfüggesztették Chase Elliott várandós nő bántalmazásával gyanúsított spotterét
credit:NASCAR


Helyi idő szerint szerda reggel söpört végig a közösségi médián a hír, miszerint a regnáló NASCAR Cup-bajnok Chase Elliott spotterét a rendőrség testi sértés gyanújával letartóztatta.

A hivatalos jelentések szerint Eddie D’Hondt súlyosan bántalmazott egy nőt, a helyzetet pedig csak tovább súlyosbítja, hogy az illető várandós volt.

A 62 éves férfi jelenleg szabadlábon védekezhet, de ennek ellenére elláthatta spotteri feladatait a NASCAR Doveren és Austinban rendezett hétvégéin.


hirdetéshirdetésHelyszíni rajongók szerint a COTA-n, amikor a mezőny bemutatása során Elliottra került a sor több ember is elkezdte skandálni a “nőverő csapat” és a “szégyelljétek magatokat” szavakat. Ez arra utal, hogy többeknek már ekkor tudomása volt az incidensről, így felmerült, hogy a HMS is tudott a dologról, mégsem tett lépéseket.

Az eset ráadásul még tavaly szeptemberben, egy jet-ski kölcsönzőben történt.

A FOX Sports birtokába jutott dokumentumok szerint D’Hondt az egyik alkalmazottal különbözött össze, ami végül tettlegességig fajult.

A kiváltó ok az volt, hogy a férfi nem megfelelő ruhában volt, így nem engedték neki, hogy felüljön a járműre. D’Hondt végül átöltözött, de a kiesett időért cserébe pénzvisszafizetést, vagy ingyenes, extra perceket akart.

A nő rögtön feljelentést tett, de többszörös halasztás után csak most került sor a letartóztatásra.

A kitört botrányra reagálva a Hendrick Motorsports végül kiadott egy sajtóközleményt, amelyben azt állítják, fogalmuk sem volt D’Hondt tettéről.

“Ma reggel értesültünk a történtekről és azonnali hatállyal, határozatlan időre felfüggesztettük Mr. D’Hondtot” – áll a csapat közleményében.

“Nagyon komolyan vesszük ezt a helyzetet és további információkat fogunk gyűjteni az állítólagos incidensről.”

Szinte ezzel párhuzamosan a NASCAR is megszólalt.

“A NASCAR bármely tagja, akit törvénysértéssel vádolnak köteles a soron következő esemény előtt 72 órával értesíteni a bennünket.”

A fentiek értelmében a szervezet ugyancsak határozatlan időre parkolópályára küldte D’Hondtot két okból: bűncselekménnyel került kapcsolatba, továbbá elfelejtette tájékoztatni erről feljebbvalóit.

D’Hondt nem csak a HMS alkalmazásában áll, de szintén spotteri minőségben dolgozik a nemzeti harmadoszályú Truck Seriesben szereplő Hattori Racingnél Austin Hill mellett, valamint az Xfinity Seriesben lévő, Dale Earnhardt Jr. tulajdonában lévő JR Motorsportsnál Justin Allgaierrel.

A férfi június hetedikén áll bíróság elé meg nem született gyermek elleni vétség miatt, majd 30-án a nővel szembeni testi sértés okán.hirdetés

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy