Ünneprontók: Mégsem engedik Montoyának, hogy csokis tejjel ünnepeljen az Indy 500-on

Ünneprontók: Mégsem engedik Montoyának, hogy csokis tejjel ünnepeljen az Indy 500-on
credit:IndyCar Media


Az Indy 500 felvezető programjának egyik ikonikus pillanata, amikor nyilvánosságra hozzák a versenyzők tejválasztását.

Az idei mezőnyből hárman is kilógnak a sorból, lévén győzelme esetén Juan Pablo Montoya csokis tejjel, Simona De Silvestro és Ed Carpenter pedig íróval szeretne ünnepelni.


hirdetés


Utóbbi duó a hagyományt meghonosított Louis Meyer előtt szeretne tisztelegni, aki 1936-ban kortyolt bele az édesanyjától kapott íróba, miután a kedves mama szerint ennél jobb szomjoltó nincs a nagy hőségben.

Az Indy 500 tejeiért felelős American Dairy Association Indiana azonban lehűtötte a kedélyeket, mondván akármennyire is szeretne győzelme esetén a svájci és az amerikai írót, nagy valószínűséggel nem fogják megkapni.

Az ok, hogy a manapság üzemileg gyártott termék össze sem hasonlítható azzal a házi készítésűvel, amit Meyer ivott 1936-ban.

A jelenlegi író minősége és ízvilága messze elmarad ettől, nem hiába használják már főként csak főzéshez, ráadásul rendkívül romlandó is.“Ha a versenyző a szemünk előtt, még a futamot megelőzően fenékig megiszik egy teljes üveg írót, akkkor lehet, hogy megfontolnánk” – nyilatkozta az Indy Starnak Brooke Williams, az ADAI kommunikációs igazgatója.

Ennek köszönhető, hogy a svájci és az amerikai neve mellett a listán ott szerepel a teljes, illetve a 2%-os tej is.

Carpenter azonban hajlandó lenne élni az ADAI kihívásával és elmondta, hogy kóstolta már az írót, aminek az íze “annyira nem is rossz”:

Két évvel ezelőtt, 2019-ben James Hinchcliffe is ezt a tejterméket kérte, de tőle is megtagadták.

“Louis Meyer írót ivott” – nyilatkozta felháborodottan a kanadai.

“Ez indította el a tradíciót. Miért nem tarthatjuk fenn ennek a hagyományát is? Csalódott vagyok. Olyan sok dolgot csinálunk a múlt előtt tisztelegve a Május Hónap során, miért pont ezt nem engedik? Ha megnyerném a versenyt, akkor úgysem érdekelne az íze.”

Az ADAI azonban továbbra is hajthatatlan és csak három hivatalos opciót ismer el: a teljes, a 2%-os, valamint a zsírszegény tejet (ez utóbbit senki sem választotta idén).

Ebből adódóan a victory lane-en Montoya is legfeljebb kiegészítő italként kaphatja meg a csokisat a teljes tej mellé.Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy