Indy 500: Montoya csokis tejet akar, Fittipaldi nem vállalja be a narancslevet

Indy 500: Montoya csokis tejjel akar ünnepelni, Fittipaldi nem vállalja be a narancslevetA hagyományoknak megfelelően idén is közzétették a várva várt listát, amelyből kiderült, hogy az Indianapolis 500 mezőnyének tagjai milyen tejjel szeretnének győzelmük esetén ünnepelni.

A versenyzők többsége a teljes tej mellett tette le a voksát, míg a második legnépszerűbb a két százalékos változat lett.

Két pilóta, a Paretta Autosportnak vezető Simona De Silvestro, valamint a saját csapatával elrajtoló Ed Carpenter azonban úgy döntött, hogy a tradíció atyja előtti tiszteletből íróval pózolnának a victory lane-en.
hirdetés


Az Indy 500-zal mára összeforrt tejivás szokása még 1936-ra vezethető vissza, amikor a győztes Louis Meyer egy üveg íróba kortyolt autójából kiszállva. A pilóta azért vitte magával az italt, mivel édesanyja szerint ennél nincs jobb szomjoltó hőség és fizikai megterhelés esetén.

Meyer megfogadta a tanácsot és hagyományt teremtett.

Az idei “tejlistán” azonban kétségkívül Juan Pablo Montoya lóg ki a legjobban a sorból.

Az Arrow McLaren SP pilótája ugyanis konkrétan csokis tejet akar inni, ha megszerzi karrierje harmadik Indy 500-as diadalát.Ezt megelőzően George Mack kérte ugyanezt az italt még 2002-ben. A hollywoodi versenyző afroamerikai származására hivatkozva választotta a csokoládés változatot.

Visszatérve JPM-re, a kolumbiai szupersztár már második indianapolisi diadala után, 2015-ben is azon panaszkodott, hogy ki nem állhatja a tejet.

Nos, ha idén újra sikerül elsőként zárnia, akkor végre tökéletes lehet számára az ünneplés.

A rajongók egy része máig nem bocsátotta meg Fittipaldinak a narancsos botrányt (credit:IndyCar Media)


Ha pedig már kirívó esetek, minden rajongó megnyugtatására muszáj megemlíteni, hogy Pietro Fittipaldi nem fog nagyapja előtt fejet hajtani, ha tejivásra kerülne sor.

A Dale Coyne Racing újonca teljes tejjel szeretne bevonulni a sporttörténelembe, nem pedig narancslével, mint tette azt az 1993-as, második indianapolisi sikere után Emerson Fittipaldi.

A brazil legenda akkor igazi közfelháborodást okozott, mivel a “szent tejtermék” helyett inkább saját narancsligetét reklámozta a victory lane-en.

Fittipaldi később valódi tejből is ivott, de az okozott kár már visszafordíthatatlan volt.

Győzelmi turnéján mindenhol kifütyülték, sőt, olyan város is akadt, ahol egyenesen narancssal dobálták meg.Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy