Indy 500: 28 évvel a botrány után egy Fittipaldit díjaztak az indianai tejtermelők

Indy 500: 28 évvel a botrány után egy Fittipaldit díjaztak az indianai tejtermelők
credit: American Dairy Association IndianaAz 1993-as Indianapolis 500-at követően valódi közellenséggé vált Emerson Fittipaldi, mivel a victory lane-en nem a tradicionális tejjel, hanem narancslével ünnepelt a saját ligetét reklámozva.

Az akkor már második 500-as győzelmét aratott Emmo valódi közellenség lett a legendás viadal rajongóinak szemében és akkora népharag zúdult rá, hogy kénytelen volt nyilvánosan bocsánatot kérni, emellett pedig 5000 dollárt is felajánlott az IMS jótékonysági alapjába.


hirdetés


Azóta eltelt huszonnyolc év, a verseny mezőnyében pedig újra felbukkant a Fittipaldi név, méghozzá az unoka, Pietro személyében.

A Dale Coyne Racing/Rick Ware Racing 24 esztendős pilótája raádásul igencsak meggyőző teljesítményt nyújtva, a 13. helyre kvalifikálta magát, amivel kiérdemelte a 105. Indy 500 leggyorsabb újonca címet.

Az ezért járó díjat idén is az Amerikai Tejtermelők Egyesületének indianai különítménye adta át, amely egyébiránt a versenyzők tejválasztásáért is felelős.

Pietro 230.846 mph-s, négykörös átlagával bizonyult a legmagasabban végzett debütánsnak, amiért nem csak a kitüntető cím, de egy mutatós plakett és 10.000 dollár pénzjutalom is járt.Attól pedig nem kell tartani, hogy megismétlődik a ’93-as incidens.KAPCSOLÓDÓ: Mégsem engedik Montoyának, hogy csokis tejjel ünnepeljen az Indy 500-on

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy