Betegen szerezte meg negyedik Indy 500 pole-ját Scott Dixon

Betegen szerezte meg negyedik Indy 500 pole-ját Scott Dixon
Dixon a kilencvenes évek közepe óta viseli a 'Jégember' becenevet (credit:IndyCar Media)Múlt vasárnap Scott Dixon megszerezte karrierje negyedik Indy 500-as pole-ját és reméli, hogy sikerül ugyanúgy győzelemre váltania, mint a 2008-as legelsőt.

Az új-zélandi 231.685 mph-s négykörös átlaggal zárta az élen a kvalifikáció Fast 9 szegmensét, elorozva a rajtelsőséget az Andretti Autosport ifjú üdvöskéjétől, Colton Hertától.

Ráadásul úgy, hogy finoman szólva sem volt száz százalékos állapotban.


hirdetés


” Pénteken kezdtem pocsékul érezni magam, vasárnap reggel [a sorsdöntő Pole Dayen – a szerk.] pedig már nagyon rosszul voltam” – nyilatkozta Dixon az AP-nek.

“A kvalifikációs köröm idejére viszont beütött az adrenalin és ennek köszönhetően jobban is lettem. Idegesítő volt, mert a füldugulás miatt nem csak a rádiót nem hallottam rendesen, de az egyensúlyérzékemet is befolyásolta. Végül azonban jól sült el a dolog.”

A hatszoros IndyCar-bajnok arra tippel, hogy a fiától kapott el valamit, aki szintén az utóbbi napokban betegedett le.Ehhez még hozzáadódik a mindig komoly tünetekkel járó, szezonális allergiája, plusz az általa csak “Indy 500-kórnak” nevezett jelenség, miután a Május Hónap stresszes, kicentizett programja alatt sokkal fogékonyabbnak érzi magát a megfázásokra.

Dixon nem zárta ki, hogy ha a helyzet nem javul, akkor hamarosan orvosi segítséget lesz kénytelen kérni. A COVID-tól viszont nem tart, mivel a mezőny többi tagjához hasonlóan már teljeskörűen be van oltva.

Ezt megelőzően, még tavaly decemberben raádásul át is esett a koronavíruson.

“Teljesen kiütött. Három napon át fel sem tudtam kelni, tizennégy órákat aludtam egyszerre és mindenem fájt. A mostani betegségem össze sem hasonlítható ezzel.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy