A NASCAR mostantól nem foglalkozik az oltási igazolással

A NASCAR mostantól nem foglalkozik az oltási igazolással
Tavaly még zárt kapuk mögött futották le a Coca-Cola 600-at (credit:NASCAR)Újabb nagy lépést tett a NASCAR a régi élethez való visszatérés felé.

Az eddigi lazításokat a versenypályáknak otthont adó államok nyitásához igazíthatták. Ennek köszönhető például, hogy most hétvégén, a Charlotte Motor Speedwayen már távolságtartás és – a zárt helyek kivételével – kötelező maszkviselés nélkül rendezhetik meg a Cup Series egyike koronaékszerének számító Coca-Cola 600-at.

A kormányzói döntések mellett azonban a NASCAR a saját, belső protokollján is változtatott.


hirdetés


A Sports Business Journal értesülései szerint a szervezet körlevélben értesítette a szponzorok, partnerek képviselőit arról, hogy a CMS-en, valmint az azt követő, sonomai futamon már a létesítmények bármely területére be lehet menni oltási igazolás nélkül.

Az eddigi versenyek során csak a lelátókon foglalhattak helyet oltással nem rendelkező nézők, a pályák belső részére, valamint a garázsok területére viszont kizárólag a vakcina felvételét bizonyító dokumentummal engedték be az embereket.

Az oltottsági követelmény kvázi hatályon kívül helyezése hivatalosan csak most lép érvénybe, de a hírek szerint már a múlt hétvégi, COTA-n rendezett fordulón sem kérték senkitől, hogy igazolja védettségét.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy